Кметът на Бургас задължен да закрие морския сарай на Доган?

Съгласно Закона за устройство на територията кметът на Бургас Димитър Николов трябва да издаде заповед за спиране на ползването и достъпа до сградите
Супер-скандал! Летните сараи на Доган се оказаха без одобрени проекти и без разрешение за строеж. Така бившият депутат адвокат Емил Василев коментира констатацията на Върховна административна прокуратура за множество нарушения по изграждането и експлоатацията и на Догансарай.
„Съгласно ЗУТ (б.а. Закона за устройство на територията) кметът на Бургас трябва да издаде заповед за спиране на ползването и достъпа до сградите, както и за прекъсване на електрозахранването и водоподаването. А, да видим сега!“, сподели във Фейсбук адвокат Василев.
„Липсата на каквато и да било документация за летния сарай на Доган ясно показва, че на въпросния господин през акъла не му е минало, че някой един ден може да му направи проверка“, коментира той.
Ако е на някой сиромах къщата, при същите обстоятелства отдавна да са я бутнали, добавя юристът.
Той коментира и странното поведение на премиера Бойко Борисов, който обикаля страната с джипката си обещава пари, вместо да отиде в София при протестиращите и да се разбере с тях като мъж.
Баце развърза кесията, ама „късно е либе за китка“…, лаконичен е бившият депутат от РЗС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Прокуратурата : Догансарай е незаконен. Община Бургас съучастник ли е в далаверата ?