Младенов също мина през ситото за своя заеман пост, тоест получи одобрение и от Москва, освен от Вашингтон

Ilian Vassilev

Появяването на Ники Младенов никак не е случайно. Такъв човек му трябва да Борисов за да не сдаде властта напълно. Трябва му някой с добър западен бекграунд който да му покрива руските далавери.
Самият Младенов също мина през ситото на СС за своя заеман пост, тоест получи одобрение и от Москва, освен от Вашингтон, което е добър атестат.
Проблемът на този вариант е, че никой и за нищо не вярва на Борисов, и на неговите схеми или кандидати.
Ники Младенов може и да се съгласил, но трябва да знае, че отива на заколение. Няма шанс. Има и още един вариант. Но съм сигурен, че Даниел Митов няма да приеме. Именно Борисов му спретна преследването от прокурорите, Борисов се договори с Решетников да махне „атлантиците“ министри и да ги даде на прокурор за да ги изолира от влияние.
Но мандалото лопна. Твърде късно и твърде малко. Младенов няма този капацитет да неутрализира целия запас от недоволство и гняв на хората срещу Борисов. Той има известно влияние в кръгове в опозицията, особено около тъй наречената Глобална България – именно от там търсят отново да направят „моста“ на Борисов с опозицията.
Но нещо много са сбъркали. Ако си мислят, че някой от т.н. лидери на протеста може да им осигури вариант кръгла маса, дълбоко се лъжат. Протестът няма един лидер с който да се „договориш“.
Не за пръв път се използват подобни хора – в миналото Борисов и Плевнелиев викаха посланици, викаха „емигранти“, само и само за да повишат Ай Кюто и привлекателността…
Само да им обърна внимание – който и да се съгласи става камикадзе, а протестите само се усилват, защото този път е различно – иска се демонтаж на цялата система – на Доган, на Пеевски, на Борисов и в една лодка с Гешев. Тази която поредния „посредник“ обслужва.

Фейсбук

колаж : Георги Динев