Премерени гафове в ефир или осветяване на задкулисието

За никого не е тайна кои са кукловодите на политическите „промени“ в България след 1989 г. Знаят се и кръговете и обръчите и едни „зидари“… След 31 години обаче някои амбициозни „кукли“ се откъснаха от кукловодите и днес ги виждаме само зависими от някой компромат, но не и лесно подчиняващи се … Примерите са от най-високото място в държавата до най-високото място в Сарая и сред всички политически партии … Това разкрива коментарът на Илиян Василев във фейсбук тази сутрин :

Ilian Vassilev

И на децата е ясно от кого се страхуват в ГЕРБ и задкулисието – щом започнаха с класическите „активни“ мероприятия. Ей, хора, Маджо е продукт и подконтролен на същите кръгове, които издигнаха Борисов ? Банките му, фирмите му са част от плътта на този модел, който и сега издига Слави Трифонов, Мая Манолова и прочие.
Именно в деня, в който Борисов подава оставка, удрят Христо, защото той стана лицето на опозицията и има всички шансове да се върне с много силно представителство в Парламента и да бъде фактор.
И това ги паникьосва. Идеята, че разследванията около Осемте джуджета и Христо са част от някакъв пъклен план е отчаян опит за вкарване на разкол.
Христо Комарницки има право на своите въпроси, защото протестиращите са много чувствителни към възможни поредни опити на задкулисието да овладее протеста, но в случая е елементарно да си направи изводите.
Не съм член на ДБ, следя нещата отблизо там, не ми удобно да споделям колкото е трудно на тези момчета и момичета да правят политическа опозиция, на какви лишения са подложени. И какъв им е моралът.
Принципът е – ние да хвърлим кал, пък все нещо ще остане.
След Росенец и атаките на жандармерията срещу Христо той доказа правото си да бъде главното политически лице на протеста. Това че всички сили – медийни и политически са съсредоточени върху атаките срещу него само доказват страха от перспективата подобни нему лица влязат в парламента и да определят бъдещето – защото са извън контрола им.