Протестиращите забъркаха полицейски омлет заради Бойко и Гешев

Десетки яйца, домати и тоалетна хартия полетяха към сградата на МВР. Бойко и Гешев обаче още се ослушват. Ще подадат ли оставки?

В 43-ия ден на антиправителствени протести малко след 21:00 ч. недоволните отново хвърляха яйца, домати и тоалетна хартия по сградатта на МВР. След това протестиращите се отправиха към „Орлов мост“, където се проведе дет метъл концерт.
Техните искания остават същите – оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, машинно и дистанционно гласуване, предсрочни избори и свикване на ВНС за промени в Конституцията, съобщава Нова телевизия.
Все още са блокирани три кръстовища в центъра на столицата – на площад „Независимост“, „Орлов мост“ и кръстовището при Софийския университет. Очаква се малко по-късно протестиращите да тръгнат и на шествие.
Протести имаше и в други големи градове. Напрежението в Пловдив ескалира малко след 21.00 ч. Протестиращите пробиха полицейската блокада и блокираха оживения булевард „Цар Борис Трети – Обединител“. Разпънати са и две палатки. По-рано бучки лед и сурови яйца полетяха към сградата на бившия партиен дом.
Шествие се проведе и във Варна. То спря пред централната поща в града, където е изложен образът на лидера на ВОЛЯ – Веселин Марешки. Протестиращите хвърляха яйца по него и отново скандираха „оставка”. По- късно шествието се насочи към Първо районно управление в града, където демонстрантите искаха да направят дарение от листове и химикалки, тъй като поради липсата на такива преди 2 нощи полицията е отказала да съдейства на нападнат от гражданин протестиращ.