Цирк! Издирват Доган заради незаконните постройки в Росенец

Морският сарай и басейна на Доган в парк Росенец били законни. Триетажна сграда в имението му обаче трябва да бъде съборена. Предстои да бъде издирен
Голяма част от постройките в имението, обитавано от Ахмед Доган в парк „Росенец“, са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Това е установила проверка на строителната дирекция в Бургас, седмица след като това направи Върховната административна прокуратура.
Като незаконни са констатирани 3-етажна масивна сграда, разположена в имот публична държавна собственост; оранжериите; няколко преместваеми обекта, сред които бунгалата на охраната; както и двуетажна постройка на плажа, съобщава бТВ.
За всички тях няма представени строителни книжа, неизвестни са и извършителите на строежите.
Що се отнася до централната сграда с допълнителни постройки и басейна пред тях – те са законни, уточняват от община Бургас.
Затова на този етап нямало да бъде забраняван достъпът до тях, защото са представени документи, че са в процедура по въвеждане в експлоатация.
От общината в Бургас днес залепиха констативни актове върху незаконните обекти, но преди да се стигне до събарянето им, предстои процедура по обжалване и издирване на собствениците.
Доган може да помага край оградата и да пожелае успех на кмета или на хората, които от общината изпратят и дори да ги почерпи със сладолед, както направи и с протестиращите край морския сарай.