Цяла България крещи под прозорците на премиера и иска да му види гърба завинаги, а той нахално лъже и разказва съновиденията си!

Любо Кольовски

Премиерът – Шут, се прави, че не е разбрал, (а е твърде възможно и да не е разбрал) посланието на ЕС, след организирания от самия премиер и неговия главен прокурор грандиозен резил. И днес не пропуска да тиражира липсата си на елементарна култура (не става дума за политическа култура), икономическа неграмотност и политическа неадекватност. Ето какво съобщават медиите:
„Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света – у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.
Той отчете и извършеното от правителството за гражданите и бизнеса във връзка с пандемията до този момент.

„Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“. Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия“, написа премиерът.

Според него, мярката 60/40 продължава да работи отлично. „Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея“, отчете той.

„Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни“, добави Борисов.“

НЕИЗБЕЖЕН КОМЕНТАР С НЯКОЛКО ВЪПРОСА:
Какво са 72 млн. лв., дадени на малкия бизнес? Едно голямо нищо. Достатъчно е премиерът – Шут да надзърне в Търговския регистър и да види колко на брой са малките фирми и какво се пада на всяка една от тях, като се разпределят тия 72 млн. лв. Знае ли Борисов колко струва една торба цимент? За каква мярка 60/40, като тая мярка се отнася за големите фирми, които изпълняват държавни поръчки, както и игралните домове, разни футболни клубове (също частна собственост на разни олигарски)? Цяла България крещи под прозорците на премиера и иска да му види гърба завинаги, а той нахално лъже и разказва съновиденията си! И не спира да „раздава“ бюджетни пари! Без актуализация на бюджета в условията на пандемията и икономическата криза!

Фейсбук