Борисов е „велик“ отсвири ЕП и остави Захариева да се обяснява за корупцията

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, под председателството на евродепутатката от Нидерландия Софи инт’ Велд, е поканила премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев на закрито заседание днес, но …

„Спасителят“ на Европа, който учи и учи европейските лидери на ум и разум се измъкна по терлици от разпит на европейските депутати и остави Екатерина Захариева, ако има време и желание да отговаря за корупцията при неговото управление.

Гешев пък сигурно се е объркал някъде из вилите в Бояна или е в някое село да арестува някой казан с джибри и той не е уважил поканата да говори за корупцията в България.

Явно тези властници разбират само от едно да спрат еврофондовете и да се чудят как да си нахранят олигархията, но евродепутатите не са Меркел или Макрон, че Борисов да им се плаши …

От Европейската комисията ще участва Жюлиен Мусние, Ръководител на отдел “Граждани, равенство, демокрация и върховенство на закона”, Венецианската комисия на Съвета на Европа ще бъде представена от Симона Граната-Менгини и от Джанлука Еспозито, ръководител на отдела за действие срещу престъпността на GRECO, но къде са те и къде е ТОЙ ?!!

Все пак евродепутатите ще изслушат представители на гражданското общество от България и един журналист. Това са Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет, Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита срещу дискриминацията и Марин Лесенски от институт “Отворено общество” в София. Журналистът ще е Димитър Стоянов от сайта “Биволъ”.

Мдаа … Така се случва като „Фалкончето“ е повредено, а джипката стара, а Брюксел е далече, далече …