Картофеното момче си отива! Бойко Борисов е в полуоставка

Готов съм да си тръгна, сподели Бойко Борисов на Националната конференция на ГЕРБ и социологът Даниел Смилов коментира, че премиерът е в полуоставка.. Отива ли си картофеното момче?

Готов съм по всяко време да подаде оставка, каза премиерът Бойко Борисов пред Националната конференция на ГЕРБ. След като чу обаче скандиранията на протестиращите „Бойко е позор, оставка и затвор!“, вождът на ГЕРБавите обърна плочата и заговори за провокатори. Той нямало да остане на власт, ако народът не го иска. Според последните социологически проучвания обаче едва 14% от хората биха подкрепили ГЕРБ и макар и другарчета им от бившата БКП – БСП да губят електорална подкрепа, може да се каже със сигурност, че народът не ги ще.
„Поел съм ангажименти, иначе още днес можеше да кажа на коя дата да си подам оставката. Трябва да осигурим стабилността“, сподели премиерът.
Ясно е, че Бойко вече е пътник. Приказките, че е готов да подаде оставка, ама трябвало да си изкара мандата заради коалиционните партньори, които заради катастрофалното падане на доверието в тях нямат шанс да влязат в следващия парламент, няма да го спасят. Провокаторите, пардон протестиращите са безмилостни. Техните искания са ясни – оставка и затвор, искат и Гешев да не е повече главен прокурор.
Провокаторите са всички, които искат оставката на Бойко. Според изследванията на социолози, близки до управляващите, мнозинството от хората са за сваляне на правителството. При няколко милиона „провокатори“ ще се окаже невъзможно картофеното момче повече да ни управлява. Дали пък няма да се върнат гладните времена и вождът на ГЕРБавите да яде пак само картофки и мляко!?