Айтос пламна, 49 заразени с коронавирус в шивашки цех

64 са новите заразени в област Бургас, повечето са от Айтос. Огнище на коронавирус откриха в шивашки цех

Шивашки цех в Айтос, който функционира от няколко месеца, е новото огнище на коронавирус. 49 от служителите са с положителни проби. Повечето то заразените са от руенското село Зайчар.
64 пък са новите регистрирани с COVID-19 през последните 24 часа в областта. Четирима от тях са пациенти на вътрешно отделение на болницата в Айтос. Шестима са от Бургас и са под домашна карантина, а останалите са от Карнобат и Руен, разкри кметът на морския град Димитър Николов.
Той е отправил официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ и общинската белодробна болница, и други здравни заведения в Бургас да бъдат включени в обслужването на ковид пациенти.
Няма място за притеснение, регистрираните нови случаи в Бургас са 6 от 64 за бургаски регион, но болничното лечение на пациентите в областта се осъществява предимно в бургаските болници, сподели във Фейсбук Николов.
Към момента основната тежест поемат инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас, където има настанени 16 пациенти и общинският диспансер за белодробни болести – с 26 пациенти от целия регион.
Легловата база е запълнена и трябва да се подготвим да поемем бъдещите случаи от региона чрез разширяване на мрежата от болници в Бургас, които да сключат договор със здравната каса за лечение на пациенти с ковид.