Асен Йорданов: България позволява финансиране на терористични организации в долари

Българската държавна банка за развитие е замесена в международно разследване на САЩ

Досиета FinCen“, публикували секретни данни на американското финансово министерство за комплота между картели, политици и банки, както и Българската държавна банка за развитие.

Това е скандал за България, въпреки че България не е единствената държава, но при всички случаи всичко, което се върши в страната в под наблюдение и мониторинг и нищо не остава скрито. Това е един отдел, който се занимава с прането на пари и с финансовите операции и измами към министерството на финансите в САЩ. Той работи през годините и следи всички банкови и финансови транзакции в долари. Това коментира журналистът Асен Йорданов – издател на сайта „Биволъ“ и партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Това, което се вижда е, че в държава България най-малко можем да кажем, че допуска да се извършват съмнителни финансови операции, свързани с криминална дейност, организирана престъпност, с финансиране на терористични организации. Всички доклади на ФинСен засягат действия на санкции спрямо конкретни организации и лица, които съвпадат с тези дейности“, обясни Йорданов.

Авантаж по eurocom.bg