БОЕЦ : Не може да имаме нищо общо с част от хората, партиите и организациите, които са подписали декларация за подкрепа на протеста

Гражданското сдружение БОЕЦ и Демократична България се разграничиха от декларацията, приета от подкрепящите протеста организации. 

Въпрос на принципи. За да бъде битката ни истинска трябва да я опазим чиста. Никой няма право да говори от наше име, или да използва името ни за легитимиране на някакви послания. Най-малкото не е коректно.
Осъждаме полицейското насилие, на което сме подложени и ние самите от седем години, но не считаме, че с китки, речи и песни може да свалим правителството на мафията!

Гражданите трябва да осъзнаят своята сила, гражданското общество в България трябва да застане твърдо и решително директно срещу мафията и именно с твърди и решителни действия да се преборим за свободата си и със злото, което е превзело страната ни. Без страх и без компромиси.

Ние няма да провокираме насилие, но ако Борисов и мафията наредят на полицията да вдигне палките срещу нас, няма да отстъпим, ще защитим гражданите и ще се борим за постигането на справедливите си искания и цели. Мафията е способна дори на убийства, за да запази престъпната си власт, а ние трябва да сме готови да отстояваме своите цели и ценности до край. Свободата има своята цена. Битката продължава.
БОЕЦ не сме партия и не се борим за властта, нашата битка е да отстраним мафията от властта и това ни дава свободата да водим битката си безкомпромисно, принципно и последователно! А една от големите цели пред нас е, да създадем така нужното ни гражданско общество с рефлекси и готовност за действия и реакция на всяка неправда. Тогава ще имаме истински демократична и свободна България със свободни и будни граждани и институции, които чуват нашият глас.
Призоваваме всички граждани и организации, които споделят тези идеи, заедно да се преборим и спечелим битката срещу мафията!

 Демократична България

Във връзка с множество запитвания, заявяваме, че по правилата за формиране на позиции на Демократична България, не е излъчван представител на обединението, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация.

Ние последователно и твърдо се обявяваме против насилието и призоваваме държавните органи да гарантират мирното провеждане на протестите и да не позволяват да бъдат въвличани в провокации от страна на това отчаяно управление, подобно на събитията от 2 септември. 

Същевременно, държим на трайната си позиция, че подкрепяме гражданския характер на протеста и го правим на свои политически основания, и без от това да следва наше асоцииране с други политически формации и лица, някои от които имат несъвместими с нашите ценности и цели.

Призоваваме поддръжниците на Демократична България към масово участие в протеста на 10 септември и другите общи протестни действия с цел постигане на оставките на Борисов и Гешев и реализиране заявените от Демократична България политически цели.