Борисов се уплаши от последствията от собствените си решения да разгони, обгази и бие протестърите и се скри в миша дупка

Ilian Vassilev

Борисов се уплаши от последствията от собствените си решения да разгони, обгази и бие протестърите и се скри в миша дупка. Когато стане напечено и трябва да поеме отговорност, винаги се крие и бута напред я СДВР, я министър на вътрешните работи, я Биков, който няма формална функция, която да обвързва казаното от него с ГЕРБ и Борисов.
Колкото се страхува от по-големите батковци от Русия и от България да не го луканизират, дваж пъти повече се страхува от възмездие от народа за насилието, лъжите, за провокации с изпратени от него ултраси и десетките милиони с които храни жандармерия и полиция за пазят властта му. Тук вече не са само престъпленията за корупцията и пачките, които касаят всички, но щетата е индиректна. Когато бият по твоя заповед заради изпратени от теб ултраси, работата става лична, дори прекалено лична. И там няма прошка.
Да им е честит на ГЕРБ такъв слаб, уплашен, но коварен лидер. Да не се притесняват, ще ги оттъргува за нула време. И колкото и да се надяват, че в него и в ГЕРБ им е спасението, натрупаната омраза и гняв върху Борисов е толкова голяма, че трябва да са „идиоти“ и самоубийци за да ги споделят.
Но на умни глави, още повече управляващи, кой съм аз да давам акъл. Да слушат Тома Биков – той първи ще избяга.