Да си върнем държавата обединени срещу мафиотизираните калинки!

 Христо Иванов призова българите да се обединят, за да се освободят от игото на мафиотизираните калинки. Само така ще си върнем държавата

Днес, в деня на Съединението, трябва да си спомним, че за всяко поколение идва ред да спечели своята битка за свободата и да намери своята обединителна кауза. Практически всеки ден ни напомня защо протестираме и какво ни събира: борбата за правов ред и здрави институции, свободни от игото на мафиотизираните калинки. Това сподели във Фейсбук бившият правосъден министър Христо Иванов.
„Вчера стана ясно, че на проверка, идентична с тази на „Хиполенд“, е била подложена и винарна „Загрей“ в Първомай. Причината е, че работници от винарната са отишли на протест. Моментално там се изсипват проверяващи от четири институции – НАП, Митници, Държавен фонд „Земеделие“ и Икономическа полиция“, добавя той.
„Уверен съм, че тези предприемачи не са единствените, които са изпитали на гърба си какво значи държавната машина да тръгне срещу теб и да те мачка, защото някой иска бизнеса ти или защото си конкурент на приближени на властта. Или пък, защото открито не харесваш това управление“, коментира Иванов.
„Тези бизнеси са стотици и знаят много добре как могат да действат бухалките на репресивните държавни органи. Знаят какво се случва, когато обединени Пеевските медии, контролните институции, регулаторите и прокуратурата решат да “работят”, за да разчистват конкуренцията и да осигуряват предимства на приятелските обръчи, които пък пълнят чекмеджетата в премиерската вила и джобовете на рекетьори от всякакъв калибър от властовата хранителна верига.“, добавя той.
„Днес никой не е защитен. Без значение колко е голям или малък бизнесът му. Управляващите ясно показват, че ще мачкат всеки, който се осмели да не ги харесва. Затова са тези рейдове в компании, които се бунтуват срещу тях – за назидание“, обясни Иванов.
„Мутрите само това могат. Те заплашват, арестуват, обгазяват, бият, защото не знаят какво друго да направят, за да се закрепят“, добавя той.
„Призовавам Ви да излезете и да говорите. Сега! Всички Вие, които искате свобода да създавате, изправете се и отстоявайте правото на бъдеще на своите семейства и фирми, на работниците и служителите си. Изправете се, така че властта да види Вашата категоричност“, подчерта Христо Иванов.
„Да, логиката на мутренския авторитаризъм и бюрокрацията на всеядните калинки е позната: законите и регулациите са направени така, че всеки има за какво да бъде “хванат” и “ударен”, а те само трябва да си изберат кого конкретно да тормозят. Вместо да създава условия за бизнес, държавата максимално затруднява нормалната дейност с объркани и безсмислени регулации, които правят цели сектори уязвими за всякакви форми на избирателен натиск.“, коментира той.
„Това е хранителната среда за корупцията и рекета, това е и механиката на всеобщото страхуване и запушване на усти. Днес обаче трябва да намерим сили да се опълчим срещу този модел“, изтъкна Иванов.
„Мутрите не могат да тръгнат срещу всички едновременно. Затова са нужни солидарност и обединени действия на бизнеса, който иска свобода, който отхвърля натиска от корпулените ортаци на управляващите и тормоза на държавните бухалки“, добавя той.
„Говорете и свидетелствайте за произвола, тормоза, мачкането, заплахите, на които сте подложени. Трябва да се освети докрай “превзетата държава” и самозабравилата се върхушка да бъде изгонена. Днес Вашите думи могат да отекнат много силно“, пише в социалната мрежа бившият министър.
„Знайте, че ако изпуснем този момент, ако им позволим да се закрепят и прегрупират, те ще удвоят беззаконията и репресиите. Те познават единствено страхуването и обсебването. Или ще се обединим за отпор и промяна сега, или ще стане много по-зле“, предупреди той.
„Ето защо, моят призив е: подкрепете открито и без колебания протестите на свободните граждани. Никой не трябва да се чувства сам, атакуван от властта. Нужно е общо усилие. Защото така повече не може да продължава и всички го знаем!“, добавя той.
„На днешния празник думите: “Съединението прави силата” тежат страшно много. Трябва да съединим силите на всички свободни хора. Заедно ще успеем да си върнем страната. България може много повече! #Оставка“, коментира Христо Иванов.