Доживотен затвор заради терора в Бургас, но бомбаджиите остават на свобода

Очаквано Специализираният наказателен съд осъди Мохамед Хасан и Мелиад Фарах заради терора в Бургас, но едва ли някога ще влязат в затвора

Специализираният наказателен съд постанови доживотен затвор без замяна за двамата подсъдими за терористичния акт на Летище Сарафово, съобщава бТВ. Къде обаче са подсъдимите Мохамед Хасан и Мелиад Фарах никой в Българя не знае. Едва ли някога ще влязат в затвора, за да си изкупят вината за престъплението.

На 18 юли 2012 г. на паркинга на летището беше взривен автобус с израелски туристи, при който близо 40 души бяха ранени, а шофьорът на автомобила и петима израелци, както и извършителят на атентата, загинаха.

Прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за двамата подсъдими по делото за атентата.

Според обвинението автор на атентата е алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни, който е действал в съучастие с Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. Двамата все още се издирват, те бяха привлечени задочно като обвиняеми.

Съдът постанови още подсъдимите да изплатят обезщетение на пострадалите от атентата и близките на загиналите, като общата стойност на неимуществени вреди е над 100 млн. лв.

Тя добави, че двамата подсъдими ще продължат да бъдат издирвани чрез Интерпол.

Ще бъдат издирвани, а близките на жертвите ще продължават да се надяват Фарух и Хасан да им платят 100 млн. лева. Това едва ли някога ще се случи. Справедливостта е приказка за наивници.