КОРОНАЧУМАТА : „УСПЕХИ” НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

По официалните данни по брой случаи България е на 81 място в света с 18 819 случаи
Обаче по брой мъртви скача напред и се класира на 60 място с 755 умрели.
.
Ако видим данните спрямо 1 млн. от населението, ситуацията изглежда много по-лоша.
Защото макар че по брой случаи сме на 101 място в света, по брой мъртви сме на 61 място.
И това е картината при крайно недостатъчно количество извършени тестове спрямо броя на населението – последни сме в Европа. След нас в света са Бразилия, Палестина, Ангола, преди нас – Френска Полинезия, Барбадос, Джибути.
.
Притеснителното е, че здравната система надали ще издържи при истинска вълна от заболели. Досега повалените от болестта медици са вече почти 1000 души и както върви, когато пандемията нахлуе, няма да има кой да работи в болниците.
.
МИЛИОН МЪРТВИ, НО ПАНДЕМИЯТА ТЕПЪРВА СТАРТИРА
.
Иначе пандемията едва сега се готви да стартира.
Въпреки че има милион мъртви (от които по над 200 000 в САЩ и Европа), образно казано Короначумата дори не е влязла в антрето, а засега е потропала на входната врата на дома.
.
Има някои малки държавици или обособени територии, които са тествали цялото си население по няколко пъти: Андора, Монако, Гибралтар, почти изцяло – Люксембург и Исландия.
В Андора досега Короната е спипала само 2% от населението, в Монако – 0.5%, в Гибралтар и Люксембург – по 1% и нещо.
.
Единици са държавите, които са отчели по-висок % заразени от населението, като арабски държави в Персийския залив са първенци: Катар е на първо място в света – 4.38%, Бахрейн – с 3.76%, Кувейт – 2.3%. (тези държави също тестват усилено и изпреварват редица от европейските)
В света средният процент на заразените е далече под 1%. Дори да се приеме, че на всеки регистриран заразен се падат по няколко безсимптомни носители, пандемията в момента е запалила мотора си и едва сега включва на първа скорост, за да потегли.
.
Данните сочат, че средно в света умира всеки 25-и човек, пипнал заболяването. За Европа и САЩ съотношението е средно един човек на всеки 30 до 40, в България – един на 25.
ПАЗЕТЕ СЕ!
**** бел : Знам, че мнозинството от хората не вярват в Короната или я подценяват.
Мислете си каквото искате, но абсолютно всеки, който си позволи да неглижира, омаловажава или отрича болестта на моята стена, ще бъде блокиран.
Компромиси с общественото здраве не правя!
Това е моя стена и проявете възпитанието да съобразите с някои изисквания тук, както постъпвате, когато сте на гости.
Изображението може да съдържа: един или повече хора
Фейсбук