Патриотите за смях, политолог предлага Конституцията да променя и със СМС-и

След поправката в Закона за референдумите, която дава шанс с референдум да се измененя Конституцията, политолог предложи това да става и със СМС

Освен с референдум, Конституцията да се променя и със СМС-и. Това предложи полотолог, след като вчера управляващото мнозинство стана за смях със странна поправка в Закона за референдумите, която според юристи е противоконституционна. Предложението основният закон на републиката да може да бъде променян с референдуми е на ВМРО, а от ГЕРБ я подкрепиха заради подписите на войводите под проекта им за нова конституция.
Сега остана да приемат конституцията да може да се променя и със смс-и, шегува се във Фейсбук политологът Даниел Смилов.
„По 1,20 – лев за Пеевски и 20 ст ДДС за Ананиев“, добавя Иван Бедров.
Междувременно бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров каза пред Нова телевизия, че глава IX на действащата Конституция е много категорична по отношение на евентуални промени. Ако някой си мисли, че това може да стане с референдум, се лъже в очакванията си, каза той.
Проф. Киров очаква президентът Румен Радев да се опита да спре промените в закона с вето, което вероятно ще падне в пленарната зала, а в последствие Конституционният съд ще бъде сезиран и така поправката на ВМРО ще бъде отменена.