Позор! Заради Община Бургас бургазлии ще плащат събарянето на постройки на Доган

С отказа си да открие извършителя на строежа в имението на Доган Община Бургас се отказва от защита на собствените си финансови интереси, коментира Христо Иванов

В продължение на години летният сарай на Доган в парк „Росенец“ се разрастваше пред широко затворените очи на местни и държавни институции. Това сподели във Фейсбук бившиятрасъден министър Христо Иванов.
„Поставена под безпрецедентен обществен натиск, Община Бургас беше принудена да извърши крайно закъсняла проверка на комплекса, който се оказа пълен с редица незаконни постройки. С констативен акт, издаден на 20-и август, собственикът на имота се задължава да премахне очевидно незаконната двуетажна постройка, изградена директно върху плаж “Росенец”, коментира Иванов.
„Видно от този документ обаче, за Община Бургас извършителят на строежа е „неизвестен“, а строителни книжа или документи изцяло липсват. Институциите трябва да дадат и много ясен отговор на въпроса кой и как е допуснал строителството на тази двуетажна сграда в рамките на имот, държавна собственост.“, добавя той.
„С отказа си да открие извършителя на строежа Община Бургас се отказва от защита на собствените си финансови интереси. На практика това означава, че, след като неизвестният, мистериозен възложител не изпълни констативния акт, бургазлии ще платят за събарянето на незаконната постройка на Доган. Така, както години наред българските граждани плащат, със своите данъци, за завладяването на държавата от същите тези „неизвестни“ поръчители“, коментира Христо Иванов