Трагедия в Айтос: Дрогиран помля с тир 12 коли, млада жена загина

Шестима са настанени в болница след мелето в Айтос. Жена на 28 години загина след взрив, причинен от сблъсъка. Шофьорът на тира е бил дрогиран

Камион помете 12 коли в Айтос. Един от автомобилите е бил с газова уредба, което е предизвикало и взрив след сблъсъка. Жена на 28 години загина, други 6 души бяха настанени в болница. По първоначална информация 51-годишният шофьор е дал положителна проба за дрога, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът стана около 12 часа и 40 минути. Според информацията, камионът, натоварен със зърно, не спрял на пешеходна пътека и ударил жена, която пресичала улицата. След това последователно, в продължение на километър, започнал да помита коли и микробуси, изпречили се на пътя му. Общо12. Една от колите избухнала в пламъци, а 28-годишна жена е изгоряла в автомобила. При инцидента има и ранени.

„Бях първа кола на светофара в посока Бургас и докато чаках да светне червено започна катастрофата .Видях в огледалото,блъскаше автомобилите и аз избягах, просто изкарах късмет,че избягах”, каза Тодор Петров – участник в катастрофата.

Камионът се забил в ограда и унищожил малко магазинче на метри от оживеното кръстовище, по което минава трафикът от Бургас за София по стария път.

Пострадали са шестима участници в движението. Трима са в леко и трима в средно тежко състояние. Настанени са в Бургаската болница. Водачът бил прегледан, взета му е проба за алкохол и наркотици.

Една от основните версии за тежкия инцидент е несъобразена скорост. А кмета на Айтос настоява за помощ от държавата. Много от жителите на Айтос също се оплакват от интензивния трафик.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!