Трагедия в Айтос: Дрогиран помля с тир 12 коли, млада жена загина

Шестима са настанени в болница след мелето в Айтос. Жена на 28 години загина след взрив, причинен от сблъсъка. Шофьорът на тира е бил дрогиран

Камион помете 12 коли в Айтос. Един от автомобилите е бил с газова уредба, което е предизвикало и взрив след сблъсъка. Жена на 28 години загина, други 6 души бяха настанени в болница. По първоначална информация 51-годишният шофьор е дал положителна проба за дрога, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът стана около 12 часа и 40 минути. Според информацията, камионът, натоварен със зърно, не спрял на пешеходна пътека и ударил жена, която пресичала улицата. След това последователно, в продължение на километър, започнал да помита коли и микробуси, изпречили се на пътя му. Общо12. Една от колите избухнала в пламъци, а 28-годишна жена е изгоряла в автомобила. При инцидента има и ранени.

„Бях първа кола на светофара в посока Бургас и докато чаках да светне червено започна катастрофата .Видях в огледалото,блъскаше автомобилите и аз избягах, просто изкарах късмет,че избягах”, каза Тодор Петров – участник в катастрофата.

Камионът се забил в ограда и унищожил малко магазинче на метри от оживеното кръстовище, по което минава трафикът от Бургас за София по стария път.

Пострадали са шестима участници в движението. Трима са в леко и трима в средно тежко състояние. Настанени са в Бургаската болница. Водачът бил прегледан, взета му е проба за алкохол и наркотици.

Една от основните версии за тежкия инцидент е несъобразена скорост. А кмета на Айтос настоява за помощ от държавата. Много от жителите на Айтос също се оплакват от интензивния трафик.