Каква я свърши Бойко и какво да очакваме

Печатат ли пари бойковци, за да могат да платят пенсии и заплати ?

Отговорът на този въпрос дава известния разследващ журналист Григор Лилов в коментар под негов пост във Фейсбук :

„Да, г-жо Митева! Печатат пари, за да могат да платят пенсии и заплати и затова банкоматите пускат чисто нови банкноти, особено преди теглене на заплати и пенсии. За пет години (09.2015 и сега) стойността на банкнотите и монетите, които са извън касите на БНБ – в обръщение, са пораснали с 65% – от 12 милиарда 133 милиона и 969 хиляди на 20 милиарда 34 милиона и 596 хиляди. А за това време нито икономиката ни се е увеличила с 65%, нито доходите с 65%. При това плащанията с банкови карти – т.е. без да се ползват банкноти, рязко са нараснали и още през 2019 надхвърлиха 12,3 млрд. лв. Въпреки това за една година пуснаха и 4 серии нови банкноти – от 50, 20, 10 и 5 лева, от които три през тази година. Отдавна е готова – отпечатана е банкнотата от 200 лева, доколкото знам, готов е и проектът за банкнота от 500 лева“.
Всичко това се потвърждава в основния пост на Григор Лилов – https://www.facebook.com/grigor.lilov?comment_id=Y29tbWVudDozMjMzOTA1MDEwMDU4NzQ5XzMyMzUxNDI3MjMyNjgzMTE%3D
НОВИ 5 МИЛИАРДА ЗА НАЛИВАНЕ ВЪВ ФАЛИТА

Успех щеше да бъде, ако тези 5 милиарда се взимаха за цели на развитието на България, а не за кърпене на дупки. Финансовият министър Ананиев: „Парите ще бъдат използвани за погасяване на стар дълг, за финансиране на дефицита, за попълване на фискалния резерв…”.
5. Опаа!!!! Как се изпуснал – с нови дългове да плащаш старите е ФАЛИТ! Макар и все още необявен публично. Да пълниш фискалният резерв чрез заеми също е фалит!
Нарича се „технически” – временна неплатежоспособност, необявен, но е смела крачка към истинския и вече не можещия да се скрие“.
Мдаа … Борисов не е Левски,  за който Вазов писа : „В бъдещето тъмно той гледаше ясно …“ И това, което ни очаква, ако не премахнем това корумпирано и крадливо управление навреме е катастрофа, фалит и това казва Григор Лилов. Илиян Василев добавя, че скоростта на плащаницата, за да се задържи на власт Борисов достига до половин милиард на седмица …