Поискаха оставките на кмета на Бургас и на областния управител

Обвиняват кмета на Бургас, че уж е усвоил над 1 млрд. от оперативни програми, а нямало повече от 600 млн., протестиращи настояват за оставки

Протестиращи поискаха оставките на кмета на Бургас Димитър Николов, заместника му по строителство Чанка Коралска и на областния управител Вълчо Чолаков.
В късния следобед протестиращите се събраха пред общината и с шествие стигнаха до сградата на Областната управа. Те потърсиха тримата управници, за да им поискат лично оставките, но без успех. Според недоволните Бургас е в икономическа криза и с много нерешени казуси, съобщава бТВ.
„Днес от ОЗБГ и с Николай Едрев посетихме работните места на кмета на град Бургас Димитър Николов, както и на Областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков, за да им връчим оставките. Оказа се, че на място нямаше нито кмет, нито секретар, нито областен управител в работен ден“, сподели във Фейсбук Бисер Русимов.
„Сигурно са били на някое важно събитие. Това само изостри още повече желанието ни да им връчим оставките.✔️ В крайна сметка входирахме документите през Общинска администрация и със сигурност ще стигнат до тях. Надяваме се на адекватна реакция от тяхна страна, като ги разпишат!“, добавя той.
„Последното, което мога да кажа, е скандалът с парк „Росенец“ – всички сме запознати с това как се развиха нещата, които още не са приключили“, заяви Бисер Русимов пред бТВ.
„Господин кметът усвои над 1 милиард по оперативни програми за град Бургас, а само един бегъл поглед в град Бургас показва, че, според мен, няма усвоени повече от 600 милиона“, каза Николай Едрев.