“Хо̀ди пеша, бе! Хо̀ди пеша!” – изречено от председателката на народното събрание, по адрес на протестиращите

Dimitar Naydenov

“Хо̀ди пеша, бе! Хо̀ди пеша!” – изречено от председателката на народното събрание, по адрес на протестиращите против мафията във властта, оглавявана от Борисов, които имат “наглостта” да се качват на метрото или да се движат по магистралите.
Няма да коментирам отново безграничната наглост на подобно изказване, особено от лице заемащо най-високия пост в нашата парламентарна република. Но не мога да не отбележа, че има огромен брой наши съграждани, които подобно на Караянчева следват логиката, че Борисов е успешен премиер просто защото е успял да похарчи куп обществени средства в държавни инфраструктурни проекти ( пък дори и да е крал от тях ).
А не е ли задължение на всеки един заемащ длъжността министър-председател да следи за разпределянето и разходването по най-прозрачния и изгоден за обществения интерес начин на публичните средства? А не е ли добре да го прави без да краде от тях?
Дали нямаше да имаме много повече и по-качествени километри магистрали и метро за това време и за същите пари?
Борисов не е герой за това , че от време на време изпълнява частично задълженията , за които данъкоплатците му плащаме заплатата, защото това му е работата и никой не го е молил да кандидатства за нея. Но определено е престъпник, ако е допускал злоупотреби с публични средства и е набавял облаги от тях за себе си и/или за други лица.
#ОСТАВКА