Завишават броят на заразените с COVID-19, вирусът станал безобиден?

Няма никакво значение колко са заразените с COVID-19 неболни, важно е колко са болните, коментира Николай Бареков. Според него вирусът е безобиден
Или изкуствено създават паника като завишават броя на позитивните тестове, или болестта е станала безобидна. Това сподели във Фейсбук бившият евродепутат Николай Бареков.
„Щабът трябва да съобщава само броя на болните и интубираните. Заразените неболни нямат никакво значение. Тестувайте безшумно с бързи тестове колективи и потенциални горещи точки и тихо! Хората са изнервени колко сте жалки, вие от властта. Не ги дразнете излишно“, призова той.
„Забележете! Увеличават се рекордно заразените от COVID-19, но НАМАЛЯВАТ болните от COVID и НАМАЛЯВАТ умрелите от COVID. По болниците няма и увеличение на лежащо болни и интубирани. Или изкуствено създават паника като завишават броя на позитивните тестове или болестта е станала безобидна“, коментира Бареков.
„Старецът Тръмп я пребори за 72 часа. А в България не смятат тестовете на човек, а на бройка. Тоест броят за три отделни теста – тестовете на един заразен, правени в отделни дни. Също така на ден се правят по няколко хиляди качествени домашни теста, които излизат негативни и които никой не слага в бройките на Щаба“, добавя той.