Защо обвиненият Кристиян за смъртта на Милен Цветков е под домашен арест

Според Марин Марковски Кристиян Николов, който е обвинен за смъртта на Милен Цветков, е под домашен арест, защото… имаме разумна държава. Звучи нелепо

Витае мълвата, че съдът ще се купи, че обвиненият за смъртта на Милен Цветков ще остане ненаказан, понеже родителите му са богати, но това няма да се случи. Той под домашен арест, защото имаме разумна държава, добри закони и презумпция за невиновност. Това каза в „Денят започва“ по БНТ адвокат Марин Марковски.
До влизане в сила на присъдата, обвиняемият е невинен, добави юристът.
„Не може да се покрие случая или Кристиан да избяга. Обвинителният акт ще влезе в сила“, подчерта той.
„Доказано е, че Кристиан е карал колата. Има ДНК експертиза върху волана, оставил е отпечатъци. Други хора в колата споменават, че не искали да говорят, но при затаяване на истина се носи наказателна отговорност. Те ще кажат в залата кой е бил на волана“, прогнозира Марковски.
Според прокуратурата Кристиян Николов е шофирал дрогиран, превишил е многократно скоростта и е не е направил никакъв опит да спре на червен светофар. Той е син на изпълнителната директорка на винпром „Карнобат“ Десислава Николова.
„Адвокатите на подсъдимия са изключително квалифицирани. Великолепни юристи са. След като ги изслуша съдията обаче ще реши кой е прав, т.е. дали ще приеме, че убийството е извършено умишлено или по непредпазливост е разковничето на делото. От това зависи наказанието, тъй като в единия случай е от 10 до 20 години затвор, а във втория е много по-малко“, обясни Марковски.
„За делото няма никакво значение това, че Милен Цветков е излязъл от колата. Причината за смъртта е удара“, подчерта адвокатът.