Израелският посланик гостува на Диализен център NephroLife в Бургас

Посланикът на Израел у нас Н.Пр.Йорам Елрон, който е на двудневна визита в Бургас, гостува днес, 13 октомври, в Диализния център NephroLife.

Той бе придружен от Йорданка Ананиева – заместник-кмет Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас, д-р Лорис Мануелян – общински лекар и Орлин Мандов – почетен консул на Израел у нас. Групата бе посрещната от Ран Фукс – собственик и инвеститор на NephroLife.

Диализен Център NephroLife и ин-витро и гинекологичен център New Life Clinic Бургас са най-голямата израелска инвестиция в Бургаска област.

„NephroLife” е в България, за да въведе израелското нау-хау в областта на диализата, високотехнологичните практики, прилагани в Израел, висококачественото оборудване и консумативи на глобалната компания  Fresenius – Германия, специализирана в животоспасяващи лекарства и технологии за инфузия, преливане и клинично хранене, изтъкна Ран Фукс. Той представи пред гостите диализният център и високотехнологичното оборудването в него.

„Предлагаме на нашите пациенти и възможността за консултации със световно признати специалисти с богат опит в диализното лечение.  От края на октомври  в клиниката ще се извършва и хемодиафилтрацията, а процедурите ще се осъществяват с  нови апарати Fresenius 5008S”, сподели г-н Фукс.

 

Посланик Елрон се запозна и с ин – витро и гинекологичен център – New Life Clinic, който е репродуктивен сателитен център на New Life Clinic Пловдив.

 

Пред журналисти след обиколката  на „NephroLife”  Н.Пр. Йорам Елрон конкретизира областите, в които ще се разгръщат бъдещите израелски инвестиции в Бургас. Това са IT сектора, туризма, медицинското образование и здравеопазването. Посланик Елрон изтъкна, че Израел  е инвестирал предимно в медицината, но се надява обемът на израелските инвестиции в Бургас да се разшири и в другите области. Той уточни, че при посещението му в Медицинския факултет на Университет „Проф. д.р Асен Златаров” също е обсъждано сътрудничество с Израел, основно в областта на спешната помощ и обмен на преподаватели и студенти.

Авантаж