Какво ще се случи с над 17500 м2 общинска собственост на стадион “Лазур” след очакваният , а може би и умишлено търсен фалит на футболния клуб

Dimitar Naydenov

Община Бургас, с решение на Общински съвет, чрез мнозинството на Герб (но не само) избра да ПОДАРИ акции на ПФК “Нефтохимик Бургас 1962” на все още неучредена фирма на някоя си госпожа Анелия Златкова, притежателка на 3 запорирани фирми, с натрупани огромни задължения в размер на над 10 милиона лева. Всичко това само срещу едно нейно голо обещание, че ще намери инвеститори за отбора.

Аз гласувах “против” това скандално решение да се подарява общинска спбстееност на съмнителни лица.

🔴 НО!!! По-важното, ще следя какво ще се случи с над 17500 м2 общинска собственост на стадион “Лазур” след очакваният , а може би и умишлено търсен фалит на футболния клуб.

🔴 Защо ли си мисля, че гражданите на Бургас ще бъдат отново ощетени в полза на нечий частен интерес, който ще се материализира по заобиколен път до построяването на няколко блока с апартаменти на мястото на стадиона в жк. Лазур – един от най-скъпите жилищни райони на Бургас?

🔴 И дали това няма връзка с подготвяната в Община Бургас в момента “сделка” , маскирана за пред хората като “спасяване” на стадион “Черноморец” в кв Акациите, която накрая да доведе до загубата на далеч по-апетитния общински имот на стадиона в жк. Лазур?

Все въпроси, които няма да спра да задавам.

Фейсбук