Краят на ГЕРБ! Шамар за Борисов в Европарламента, приеха резолюцията

Очаквано Резолюцията за върховенството на закона в България беше подкрепена. Това е голяма победа за всички български граждани❗️, коментира Елена Йончева

Резолюцията за върховенството на закона в България беше подкрепена. Това е голяма победа за всички български граждани❗️ Това сподели преди минути във Фейсбук евродепутатът Елена Йончева.
“Резолюцията мина със значително мнозинство и сериозен пробив в ЕНП. 6 колеги “За“ и 23 “въздържали се” е отлично начало, при “партийна линия” за гласуване против”, коментира колегата й от Европарламента Радан Кънев.
Благодаря на всички колеги от Полша, Швеция, Белгия, Холандия, Чехия, Словакия, Финландия, които застанаха на страната на българските граждани, а не на “партийната дисциплина”, добавя той.
“Това е само началото на дълъг и труден път. И за България, и за ЕНП”, сподели той в социалната мрежа.
Гласуването на резолюцията за България показва, че Бойко Борисов губи подкрепа в Европа. Собствената му партия, която уж е член на Европейската народна партия, е пред разпад след скандалите. Бившият му заместник Цветан Цветанов, въпреки резила с АпартаментГейт е на път да му открадне голяма част от членовете и симпатизантите, но по-важното е, че дъртите партийни грешници ще се наложи да отговарят за действията си, защото началниците им от Брюксел ще ги притиснат, за да има видими резултати в „борбата“ с корупцията.