Протестът счупи доверието в Бойко, броим дните му

Това не е протестът на гладните, но е на унизените и на онези, които не искат да живеят в миналия век, коментира Арман Бабикян

Оставката на Бойко Борисов е технологичен акт, а големият губещ са всички парламентарно представени партии. Това каза в „Панорама“ по БНТ един от организаторите на протестите срещу правителството и мафията Арман Бабикян.
„Това е огромният обем недоверие, който се стовари върху тях за 100 дни. Това е един от резултатите, освен че цялата световна преса обърна погледите си към България“, добави той.
„Големият резултат е, че всъщност в момента имаме един човек, който стои и преценява дали репутацията на България да пострада още два, пет, шест дни. Дали пък новият механизъм, за който Германия настоява – върховенството на закона и борба с корупцията и срещу това от новия огромен пакет пари. Или да пострада още повече партията му – ГЕРБ“, коментира идеологът на „Отровното трио“.
„И всичко това срещу още един ден власт, още един ден власт. От другата страна на кантара стоим – ние, тези 66%, които отчаяно заявихме 100 дни подред, че този човек е начело на автократична власт и всички останали, които са негови поддръжници и намаляват, намаляват… Репутацията на България намалява, шансовете да получим пари или инвестиции намаляват, а ние броим дните на някакъв човек“, заяви Бабикян.
„Това не е протестът на гладните, но е на унизените и на онези, които не искат да живеят в миналия век. Това са хората, които искат икономика на знанието, морала на ЕС, а не просто еврофондовете му, желаят правосъдието и антикорупцията на ЕС“, добави той.
Бабикян заяви, че не знаел какво се случва пред сградата на БНТ. Протестиращи се опитаха да влязат и се стигна до напрежение с полицаите. Демонстрантите заявиха, че няма да позволят никой да напусне сградата на обществената медия, съобщава бТВ.
Бабикян заяви, че няма да призове хората да си тръгнат и няма да продължи към „Орлов мост“, а ще остане в близост до сградата на БНТ. Според него поведението на протестиращите тази вечер не е по-различно от предишните, а искането за оставка на генералния директор на БНТ е издигнато отдавна от протестиращите.