Слави Трифонов: Цвета и Народното събрание са си като ПКП и гащи

Не само председателя на парламента Цвета Караянчева, а и цялото Народно събрание трябва да си отидат веднага, коментира Слави Трифонов

Цвета Караянчева и Народното събрание, на което тя въпреки гафовете си остава председател, са си като ПКП и гащи. Това коментира във Фейсбук шоуменът – политик Слави Трифонов веднага, след като 126 депутати от управляващата коалиция гласуваха „против“ предложението за отстраняването й от поста. 97 опозиционери пък се обявиха „за“ оставката й.
„Цвета Караянчева е логичният председател на това Народно събрание. Тя е като негово рекламно лице. Нейните качества или по-скоро липсата на каквито и да било качества, характеризират съдържанието на сегашното Народно събрание. Обективно, то е най-срамното, съществувало някога“, сподели във Фейсбук Трифонов.
Така че, не ви ли се струва странно, че този парламент иска да махне своя председател, пита той.
„Те са си като дупе и гащи. Или по-скоро като ПКП и гащи. Така че, цялата тази срамна история трябва да приключи изцяло. И максимално бързо. Не само председателя на Парламента, а и цялото Народно събрание трябва да си отидат веднага“, коментира Трифонов.
Бившият депутат Емил Василев пък сподели в социалната мрежа, че поведението на Цвета Караянчева го е накарало да цитира от Уикипедия определението за сноб.
„Снобът е човек без достойнство, почти винаги готов да понесе всяка обида, всякакво унижение на личността, само и само да постигне целите си и да реализира личния си или друг интерес“, уточнява той.
„На английски – сноб, на български – ПКП“, добавя адвокатът.