Спасяват „Поляните“ в Синеморец от бетона?

След протеста на хората от Синеморец срещу бетона прокуратурата принуждава Ревизоро и шефа на ДНСК за проверка на строителството в местността Поляните

Плановете за строежът на квартал Поляните в Синеморец са на път да се провалят. Върховна административна прокуратура сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за национален строителен контрол да назначат проверка на строителните дейности в местността „Поляните“, чиито граници попадат в природен парк „Странджа“, съобщава бТВ.
Образувана е преписка по информация, че РИОСВ-Бургас, в нарушение на закона, продължава да издава десетки частни разрешения за застрояване на община Царево.
Местни жители и природозащитници се събраха на протест срещу бетона в местност „Поляните“ в Синеморец преди седмица. Според протестиращите приетата от Общинския съвет на Царево транспортна схема на местността цели да заобиколи липсата на общ устройствен план. За периода 2017 г. до юни 2020 г. е предвидено да бъдат построени тридесет и два обекта.
В хода на проверката Министерство на околната среда и водите и ДНСК следва да установят извършени ли са и продължават ли да се осъществяват строителни действия в съответните поземлени имоти в землището на местността „Поляните“ в Синеморец и съответстват ли на издадените строителни книжа.