БОЕЦ сезира ЕК, ОЛАФ и Лаура Кьовеши за „Турски поток“!

БОЕЦ внесе официален сигнал за строежа на „Турски поток“ на територията на България до Европейските институции. Информираме и сезираме Брюксел за установеното руско участие при изграждането на газопровода, като представяме и конкретни доказателства, както за руски контрол над проекта, така и за участие на български фирми закупили техника за милиони лева с европейско финансиране и установените  нарушения по сключените договори.

БОЕЦ Archives - Gospodari

От гражданските репортажи на БОЕЦ и разследванията на Биволъ и BIRD стана ясно, че от месеци  строежа на „Турски поток“ се извършва от руската фирма IDC свързана с Кремъл и беларуската държавна компания „Белтрубопроводстрай“.

При посещението ни в офиса на IDC в с. Брусарци бяхме посрещнати от руски охранители, които проявиха агресия спрямо репортера на Биволъ, Николай Марченко. Никой служител на фирмата не пожела да разговаря с нас и да отговори на нашите въпроси:

  1. На какво основание руската фирма IDC изпълнава дейности по строежа на „Турски поток” в България, след като за изпълнител е избрана саудитската форма „Аркад” и в нейният договор с българската компания възложител „Булгартрансгаз” няма посочени подизпълнители?
  2. Има ли руската фирма IDC необходимите разрешителни и сертификати за дейност и работа на територията на ЕС?
  3. Как и по какъв начин са влезли на територията на България руските и белоруски работници? Имат ли необходимите визи, разрешителни за работа, трудови договори , застраховки и квалификация?
  4. Защо руска фирма с руски работници и техника строят „Турски поток”, след като българският премиер Бойко Борисов твърди, че Русия няма нищо общо с този проект?

При извършената проверка БОЕЦ установихме, че беларуската компания „Белтрубопроводстрой” е отстранена от участие в подобен проект в Литва и изгонена през 2019г. от правителството на страната с мотивите, че представлява заплаха за националната сигурност на Литва и интересите на ЕС заради връзки с „Газпром“ и руските разузнавателни служби. В същото време тази фирма строи „Турски поток” в България без контрол и напълно непрозрачно.

Сезираме ЕК, ОЛАФ и Лаура Кьовеши и за разслeдванията на Биволъ и BIRD за установените на място чисто нови камиони и техника, закупени от български фирми по ОП „„Иновации и конкурентоспособност“. Разследващите журналисти установяват редица нарушения на сключените договори за европейско финансиране.

Може да си припомните фактите от следните видеа:

https://www.facebook.com/watch/?v=371400127569396

https://www.facebook.com/watch/?v=2672524869666675

https://www.facebook.com/watch/?v=1068129850294106

На вниманието на европейските институции е представена  подробна информация, видеоматериали и документи. В сигнала на БОЕЦ е посочено:

„...От всичко представено става ясно, че така нареченият от българският премиер „Балкански поток” е всъщност продължение на „Турски поток” и копие на „Южен поток”. Изграждането на тръбопровода е изцяло за сметка на българската държава, но също така и изцяло под контрола на Москва. В неговото изграждане задкулисно са включени руски и беларуски фирми, пряко свързани с „Газпром“ и режима на Путин. Този проект обслужва интересите на Путин и Ердоган, като засилва енергийната зависимост на България и Източна Европа от Русия и представлява заплаха за националните ни интереси и интересите на ЕС.

Напълно невярно се оказва твърдението на българският премиер Бойко Борисов, че този проект ще осигури деверсификаци на енергийните доставки. Всъщност той затвърждава монопола на „Газпром“ в пряко нарушение на европейските директиви и Третият енергиен пакет. Путин използва проекта „Турски поток” на територията на България, като Троянски кон, за да затвърди енергийната зависимост на страните от региона. В същото време Европейският съюз чрез своите фондове пряко и индиректно финансира този проект, като в него участват български  фирми и техника закупена с европейски средства. Европа сама плаща, за реализацията на енергийните и хибридни атаки на Русия на своя територия.

БОЕЦ сезираме Европейската комисия, OLAF и Европейската прокуратура прилагайки тези доказателства за злоупотреба с европейски средства и действия на българските институции и премиер, имащи за цел прикриване на реалните цели и същност на проекта „Турски поток”, който представлява огромна опасност и заплаха за националната сигурност на България и интересите на Европейският съюз.  Доказваме руското участие и контрол върху строителството на проекта, както и руският контрол над саудиткста фирма „Аркад“, определена за официален изпълнител на проекта. .

Във връзка с пълномощията на новосъздадената Европейска прокуратура, в чиито ресор е именно разследване на сигнали за злоупотреби с европейски средства, ГД „БОЕЦ“ сезираме и г-жа Лаура Кьовеши за казуса, както и европейската служба за борба с измамите OLAF.

Заявяваме своята готовност да представим и допълнителна информация и потвърждаваме желанието ни за срещи с Европейската комисия и г-жа Кьовеши.

25.10.2020г.               Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“

БОЕЦ ще настояваме за бърза реакция и отговор от страна на европейските институции и продължаваме с действията си на място. 

Турски поток е най-големият грабеж през последните десетилетия. Борисов извърши национално предателство, каквото дори Виденов и Орешарски не посмяха.
Обещанието пред Путин и Ердоган и реалзирането на този проект е цената за оцеляването на Борисов, както и цената, кяото ние плащаме за дълговете на Пеевски към руската мафия. Борисов ни загробва с десетилетия енергийна зависмост и робия пред режима на Путин. Почти 4 милиарда одрани от гърба на българите потъват в джобовете на Путин, Ердоган, Лукашенко, Борисов и Пеевски.
Няма начин!
Това, което уж бе най-силното му оръжие и гаранция, че ще запази властта си, се превърща в ахилесова пета за Буда. След години битки, стотици протести, акции и сигнали, БОЕЦ усетихме слабото място на мафията – руските зависимости и енергийните проекти за милиарди. Тази битка крие огромни рискове, защото се изправяме срещу интереси за милиарди, зависимости, които са налагани с десетилетия и враг, който е способен на всичко. В същото време, ако спечелим, то това ще е пълна катастрофа за мафията и истински успех за гражданите. Сега фокусираме цялата си дейност и сили в тази посока, а заплахите към нас и лъжите на управляващите само доказват, че сме на прав път.
„Турски поток“ ще се превърне в „Путински Новичок“ за Борисов.
Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА