Видими резултати: След резила в Бургас барети ритаха невинна жена

От разбитите врати при яловата акция в Бургас останаха следи. Барети ритаха безжалостно невинна жена, която наскоро родила детето си, пребиха и съпругът й погрешка

Барети направиха ужасен гаф – пребиха безжалостно невинна жена и съпругът й, защото ги била объркала навигацията. Боят погрешка на невинни хора обаче не е прецедент. Такова безобразие се случи преди години и в Бургас.
Погрешка служители на ГДБОП разбиха вратата на младо семейство, живеещо в столичния квартал „Левски Г“. Набързо баретите сложили белезници на мъжа и ги претърсили, а докато тъщата от съседния апартамент се опитвала да ги вразуми, те й крещели „млъквай, боклук“. Поваленият мъж гледал как униформените ритат жена му, но нищо не можел да направи. Малко преди да й щракнат белезниците, тя успяла да се обади на майка си, която живеела в съседния апартамент и да й каже „Мамо, ела да вземеш детето! Убиват ни“. Пред камерата на бТВ Десислава Крумова разказа за ужаса, който е преживяла, докато баретите бият дъщеря й и зет й. Решила е да ги съди, но не за материалните щети, а заради стреса.
Щурмуването на грешен адрес с последици за живущите и собствеността им не е уникално събитие в практиката на ГДБОП. На фона на разказа на бити от полицаи невинни хора в София, в Бургас си спомнят за подобна „ювелирна“ акция от преди 2 години, когато по същия начин жители на морския град се оказаха без врати.
На 27 ноември 2018 г. спецполицаите щурмуват 4 апартамента.
„Аз цъкам лампата, а той ми вика „Долу-долу, лягайте долу!“ Не ми е ясно как може да тръгнеш да правиш акция и да не знаеш къде разбиваш, 4 врати подред ще разбиеш докато стигнеш до заподозрения, това е просто някакво безумие, ако имаше 10 врати, 10 етажа, 10 етажа ли щяха да разбият?!“, възмущаваше се пред камерата на бТВ Йонка Манолова.
Днес тя е заминала за чужбина. Във входа остава 80-годишната ѝ съседка Кера Стоянова, която помни всичко от онази нощ. По думите ѝ се е чувал „тътен“ и в един момент вратата ѝ се е отворила под напора на тежковъоръжените полицаи.
По-късно същия ден изпратили дърводелец и млад полицай, който се извинил. „Стават грешки“, казва Кера, като се надява грешката повече да не се повтаря.
А по вратите все още личат следите от акцията на ГДБОП.