Ще падне ли Цвета Караянчева заради Бойко Борисов?

Бойко Борисов не е идвал на парламентарен контрол от една година, каза Корнелия Нинова, след като другарчетата и от БСП поискаха оставката на Цвета Караянчева

Сезонът на оставките може да бъде открит с падането на Цвета Караянчева. Парламентарната шефка, която си спечели прозвището ПКП след скандалния запис с премиера Бойко Борисов, може да си загуби поста заради лидера на ГЕРБавите, който вече цяла година не е стъпвал в парламента. Всъщност това е формалната причина, заради която левите й другарчета се готвят да й покажат червен картон.
ДПС и БСП вече внесоха 96 подписа, с които настояват за оставката на Цвета Караянчева. „Проведохме срещи и консултации с ГЕРБ, които изразиха съгласие с нашите мотиви. Утре ще видим дали партията като цяло се олицетворява с образа на г-жа Караянчева”, заяви пред Нова телевизия председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
„Имаме непознаване на Конституцията и погазване на правилника за работа на НС. Знаете ли от кога премиерът Борисов не е идвал на парламентарен контрол? – от 1 година”, каза пък лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„С какво право се иска оставката на г-жа Караянчева, след като в този мандат парламентарната група на БСП системно руши авторитета на НС”, попита председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.
За да отклони вниманието, премиерът може да изпълни прищявката на БСП и ДПС и да придума хората си в парламента да разкарат от председателския стол жената, наречена от него ПКП. Това обаче едва ли ще тушира напрежението, тъй като мнозинството от българите искат не нейната, а неговата оставка. По-вероятно е Цвета Караянчева да не е повече председател на парламента, отколкото Бойко Борисов да сдаде предсрочно властта.