Защо след 30 години преход сме в общество на пост-живковизма.

Ако случайно се питате как Хитлер е дошъл на власт, как Живков е останал на власт и как Борисов остава на власт. Стадното чувство за колективно благо и сигурност. Малък компромис, след малък компромис, в името на голямата и едничка Правда. Един фюрер, един народ, една партия.
И тези хора минават за защитници на обществен интерес, като ми забраняват да протестирам и забележете ще карат протестиращите да се отказват от лечение, след като няма никаква доказана свързаност между протестите /особено последните на които бях си имаше дистанция, много по-голяма от тази в метрото и градския транспорт/.
Забележете разликата, не призовавам на протест, но никога няма да забраня нито на друг, нито на себе си да изразява мнение и протестира.
И се наричат „демократи“. Като на война -всичко лъсва и добродетелите и пороците. И получавате отговорът защо след 30 години преход сме в общество на пост-живковизма.
Да не би случайно протестиращите да сринаха здравната система, което имплицитно внушават тези „ухажьори на властта“. Ако ББ и сие бяха подали оставка, до сега след нови избори щяхме да имаме ново правителство, което да се ползва с доверие.
Аман от незаспали тоталитарни инстинкти в това общество.
Другото измерение на това манипулативно внушение е, че народът е виновен за умиращите пред болниците. Не властниците, а народът!? То е естествено за официоза на властта, нали захлебват чрез подобни публикации.
Веднъж като направиш компромис със съвестта си и скриеш личната си отговорност зад колективните „истини“ неусетно ще озоваваш в света на „фюрерите“.
Аз пък твърдя, че всеки преди да ползва публичен ресурс за да пише подобни глупости да декларира конфликт на интерес – дали това което пише не е мотивирано от материален интерес.
Фейсбук