Настоявам за мораториум върху увеличение на заплатите за държавния сектор, с изключение на истинската първа линия от лекари и медицински сестри

Категорично против съм каквото и да е увеличение на заплати на държавни служители, в това число и на „първата“ линия на МВР, поне докато трае коронакризата. Най-малкото защото това което работят извънредно им се заплаща, а първата линия е в здравеопозването. Всички, които получават парите си от държавния бюджет са с гарантирани доходи, всички други общински служители и частен сектор са истински пострадалите, които изкарват и парите за бюджетниците.
Бюджетът на МВР и за 2021 година е пак раздут, и в тези условия, единственият път за увеличение на заплати е чрез преструктуриране, съкращения, и без това нямаме нужда от толкова жандармерия и администрация.
За това настоявам за мораториум върху увеличение на заплатите за държавния сектор, с изключение на истинската първа линия от лекари и медицински сестри, не директорите на болници, не шефовете в РЗИ, а тези с маските в отделенията.
Фейсбук