БОЕЦ : ТРЯБВА да се знае!

Georgi Borisov Georgiev

 

ТРЯБВА да се знае!
Казал съм всичко, което касае протестите и събитията с участието на БОЕЦ това лято. Важно е, защото истината е над всеки, защото не трябва да позволяваме да бъдем лъгани и не трябва да повтаряме грешките си.
Всички помните събитията от юли 2020г. Три неща се заредиха и предопределиха всичко случило се.
Първо – БОЕЦ обявихме в края на юни , Национален граждански протест за 16.07 пред МС. Повода бе скандалите със снимките и пачките и в онзи момент никой друг не мислеше за протести , макар и да получихме широка подкрепа и повлякохме крак.
ВТОРО – акцията на Христо Иванов от 07.07 на Росенец и обявената последваща гражданска акция на Росенец за 11.07 – събота.
ТРЕТО – нахлуването на прокуратурата в президентството на 09.07.
ТОВА, което не знаете е, че отровното трио знаеха от предишният ден за влизането на прокуратурата в президентството.
Разказвал съм за поканата им към БОЕЦ от преди протестите да се включим с тях в общ политически проект с Манолова, Трифонов, ВОЛТ, АБВ и тн. и моят категоричен отказ БОЕЦ да участва в подобна подмяна и политически Франкенщайн имаш за цел единствено да обслужи властовите апетити на шепа хора и в крайна сметка да запази статуквото. Въпреки това им казах – „Дайте да свалим Буда и Гешев, а това за което говорите е следващият разговор. Първо да съборим дебелите“.
В деня преди нахлуването на каскетите в президентството имах дело във Видин, по което по собствено желание мой защитник стана Николай Хаджигенов. Същият ден имахме уговорка за точен час да се видим пред съда , бе важно разпоредително заседание и т.н. И той просто не се яви. Не се яви и през август на следващото заседание, като междувременно ме блокира, не ми дигаше телефона и се криеше и бягаше от мен на площада.
Хаджигенов не се яви на делото ми, но заедно с Арман и Минеков бяха час след влизането на каскетите в президентството пред самото президентство в „Защита на Радев и институцията“.
Тогава се чух и разговарях и с тримата, бе ясно, че са знаели и се бяха подготвили, но не знаех защо фокуса им бе Радев. Отговора им бе – „трябва да защитим институцията и Радев, после ще сваляме и дебелите“.
През тези първи два дни, в които Триото заедно с медиите на властта налагаха протеста , като „протест в защита на Радев“, БОЕЦ не бяхме там. Ние се стягахме за Росенец в събота и правехме всичко възможно да върнем облика на протестите, като „граждански протести срещу управляващата ни мафия с искане за оставките на Борисов и Гешев“.
В това време Хаджигенов подиграваше гражданите за Росенец, че „пичове, с разходки по плажчета не ставало, че трябвало кьотек и тн.“, а то взе че стана и гражданите и бойците стъпихме на плажа!
ПОДМЯНАТА!
Още след обявяването на Националният граждански протест на БОЕЦ и акцията от 07.08 на Христо Иванов на Росенец с последвалата нова обявена акция там бе ясно, че протести ще има. Кукловодите на Борисов знаеха, че той си заминава и е въпрос на месеци, а в случая дори на дни. Пеевски не искаше оставка на Буда и нови избори предизвикани от БОЕЦ, или ДБ, като организации извън контрола на мафията. Пеевски иска плавно слизане на Борисов докато мафията подготвя и реализира своите нови проекти за продължаване на статуквото. И затова взеха инициативата с нахлуването в президентството. Първо, така изкривяваха и подменяха протестите представяйки ги , като конфликт по линията Борисов – Радев и второ – вкарваха свои контролиращи фактори в протестите, за да държат събитията до ръба на безопасност и контрол. От чисто технически – мощно озвучаване, до класически медийни – тотално манипулативно отразяване. За сравнение – през цялата 2020г. – НИТО ЕДИН представител на БОЕЦ нито веднъж не е гостувал в нито една „национална телевизия“ – БНТ, НОВА, или БТВ! Нито веднъж. За сравнение Триото, Манолова и всички останали „протестиращи“ имаха пълен медиен комфорт и отразяване от сутрин до вечер по всички медийни канали на властта. Предполагам, че в тези процеси свързващото звено бе Манолова и вероятно Арман. Той се изживява, като манипулатор и сценарист. Така и не го приех за близък. Докато Николай и Минеков наричах свои приятели и съм споделял с тях през годините плановете и тайните на БОЕЦ, защитавахме ги и подкрепяхме, работили сме заедно, то Арман го приемах заради тях и неговото предателство не ми тежи.
Хаджигенов не е стратег, той е по скоро нарцис, алчен и отровен от вируса на властта човек, а Минеков им бе полезният идиот, сам се вкара в тази роля, съжалявам за него.
Пеевски обаче успя да наложи и то успешно контрол върху протестите, като чрез триото и хората на Радев и Манолова бяха изолирани и отстранени всички останали, БОЕЦ основно, ДБ също, които считаха за заплаха. Те не искаха оставката на Борисов, тяхна цел бе да създадат задкулисно и прикрито политическият си проект и затова поставяха себе си във фокуса, а не оставката на Буда и Гешев. Затова и саботираха протеста на БОЕЦ на 16.07. , когато имахме шанс да съборим Буда! Това бе подмяната и предателството след което всички реално приключи, въпреки продължилите още два месеца протести.
Не вярвам триото да са заговорничели с Пеевски директно от самото начало. Дори си мисля, че са вярвали самоопиянении от моментната слава, че вършат нещо добро, но другите са глупаци и не го разбират. По скоро бяха поставени под контрол без съпротива, като им дадоха да „командват парада“. Манолова вероятно е връзката. Радев също бе част от манипулацията и самият той съм сигурен, че не знаеше къде се намира и какво се случва в първите месеци. И когато се усети, че е използван, се оттегли на секундата. Слави също се усети, той е по скоро от статуквото на Буда, а не на Пеевски, и все още има възможност да демонстрира, че е „самостоятелен играч“. Но не е.
Радев имаше своите силни изказвания и включвания и нищо повече. Липса на действия, липса на кураж за реална съпротива срещу мафията, липса на идеи и истинска борба.
През всичките тези месеци БОЕЦ си следвахме пътя и бе важно да не позволим гражданите да бъдат излъгани отново. Всеки ден бяхме на площадите и държахме блокадата на Орлов мост, от където палехме искрите заедно с орловците на блокадите из цялата страна. Акции-изненади, протести, блокади на БНТ и институции, протести пред „Осемтте джуджета“, дела, сигнали и тн. ежедневни инициативи.
И продължаваме. Публикуваният от БОЕЦ Граждански Манифест с посочените цели е все по- актуален. Електронно дистанционно гласуване, Закон за Лустрацията, граждански контрол върху управлението, нов Изборен кодекс, активно действащо гражданско общество в България и отстраняване на мафията от властта, ето част от целите. БОЕЦ не се борим за властта, няма да ни видите в депутатски листи, или министерски списъци. Нашата битка е на гражданският фронт и там е силата ни, като граждани-бойци!
И продължаваме и вярвам, че можем да се преборим със злото. Стъпка по стъпка, последователно, фокусирано, с жертвоготовност и принципност. Това е начина. Имайте вяра!
20.12.2020г. Георги Георгиев – БОЕЦ
Фейсбук