70% от българите ще се ваксинират почти 3 години и това е отговор на задачата за шести клас

Аз не съм медик. Няма да ви говоря за РНК, ДНК, нано частици и т.н. и т.н. Изобщо -без предполагаеми „теории на конспирацията“. Аз съм прагматик, човек на цифрите. Да посмятаме.
Щабаняците обясняват, че за да се „отървем“ от кромида, трябва 70% от населението да се ваксинира. Трябва да имаме предвид, че всеки ваксиниран (поне според обясненията на щабаняците) трябва да изчака под наблюдение поне 20 минути след ваксинацията да не се капичне.
Хващам наизуст една цифра -на ден ваксинираме 1000 души. Реално ще са по-малко -все пак ваксините искат определен начин на съхранение, не може да висят в хладилника на джипито дълго време. Но да приемем, че са 1000.
Също така приемам, че в България има 6 000 000 човека, подлежащи на ваксиниране. 70% от тях е 4 200 000. По 1000 човека на ден за да бъдат ваксинирани всичките трябват 4 200 дни.
Майната му, правителството прави чудо. Ваксинират се 4000 човека на ден. Дните стават 1000. Това означава, че тези 70% ще се ваксинират почти 3 години. При положение, че трябва ре-ваксинация след 21 дни реално цифрата се удвоява. Да напомням ли, че СЗО обясняват, че имунитета срещу кромида е временен и може да се наложи ДВЕ ваксинации годишно хайде някой математик (аз не съм такъв) да каже кога ще постигнем въпросния процент ваксинирани?
Извинете -има ли някой от щабаняците, който наистина е мислил какви ги дрънка?!?!
Фейсбук