И преди и сега само руски газ и енергийна робия за България!

КАТО ЗАПОЧВАШ ГОДИНАТА с лъжа, ще я завършиш в килия с обвинения!

Борисов днес обяви „реална диверсификация и старт на доставката на азерски газ“. Абсолютна лъжа. Илиян Василев коментира, че доставката на азерски газ е нулева, няма такова нещо, газ от Азърбейджан- йок! И преди и сега само руски газ и енергийна робия за България!
В същото време в Сърбия Вучич откри „Турски поток“ и доставката на руски газ по тръбата през България! Стана ясно, че цената за сърбите е по-ниска от цената, на която България получава газ. И още една разлика, на сръбска територия руската страна в лицето на държавната компания „Газпром“ плати разходите за изграждането на тръбопровода. За трасето през България, си платихме ние. Над три милиарда за сметка на българските граждани, което не означава, че тръбата си остава наша. Всичко се плаща с дълг, като надеждата е, че този дълг ще се връща с таксите по трасето, а такива не се очертават. И като не плащаме вноските по кредитите, руснаците ще ни приберат и тръбата,
Знаете, че БОЕЦ от края на септември се занимаваме с ‘Турски поток“ – грабеж за милиарди. Проект през който Борисов плати дълговете на Пеевски към руската мафия за „Южен поток“ и зароби България за десетилетия да бъде ‘Троянски кон“ на Русия в ЕС, ставайки провдник на путинските интереси и зависимости в източна Европа, както постигането на една от големите цели на Путин – заобикалянето на Украйна.
Днес в Сърбия на откриването на доставките по „Турски поток“ са присъствали руският посланик и шефовете на руски фирми, строили газопровода на територията на Сърбия и България! БОЕЦ ви показахме с нашите видеорепортажи, че на място на обектите на Турски поток в България не открихме НИТО ЕДИН представител на българската държава, няма строителен контрол, няма надзор. Руски фирми, с руска техника, руски работници и руски охранители строят с руски тръби руски газопровод за пренос на руски газ, като за всичко това българските граждани плащаме над три милиарда лева!
Три месеца БОЕЦ организирахме десетки акции по трасето, протест пред офиса на руската фирма IDC в Брусарци и блокирахме за 24 часа пътя за компресорната станция до с. Расово. Зададохме десетки въпроси, но отговори не получихме. Сезирахме българските и европейските институции! Светкавично от ЕК ни отговориха, че спрямо българските фирми, от обръчите на Буда и Пеевски, които установихме, че работят по трасето на газопровода и за които BIRD i Биволъ публикуваха разследвания, че са финансирани с европейски средства са наложени санкци 100%, а за някои от фирмите сега започват проверки и налагане на санкции. Гешев мълчи, като комунисти на разпит. Затова мафията си го избра, да пази омертата и интересите и. Вместо да разследва нередностите и закононарушенията, за които сме ги сезирали, прокуратурата образува две проверки срещу мен по жалби на руската IDC!
Успяхме да постигнем и още нещо невиждано до момента. Неутрализирахме едно срамно ленторязане на ‘Турски поток“ в България. Борисов не посмя да го направи след нашите граждански репортажи, както и разследванията и публикациите на редица независими медии. Преди две години Борисов, Путин, Ердоган и Вучич заедно рязаха лентата и пускаха крана на „Турски поток“ в Турция. След това лично Борисов, шефа на Булгартрансгаз и … руският министър на промишлеността присъстваха при подписването на договора за изграждането на трасето на българска територия с „Аркад“, която също се оказа под пълен руски контрол. Борисов през цялото време твърдеше, че този проект няма нищо общо с Русия! Днес ни уверява, че сме постигнали истинска диверсификация с доставки на азерски газ. Истината – азерски газ няма, а България е още по зависима енергийно от Русия! И три милиарда на българските граждани ги няма. Борисов не посмя да реже ленти в България. Уверявам ви, от това го боли най-много. Обикаля, като прилеп с джипката да открива в нелегалност селски пътища из пущинака, а проект за три милиарда не смее да открие, за да не бъде осветлен грабежа, какъвто всъщност представлява този проект! Представете си, че някой боец, или биволъ пробият кордона на мисирките и НСО и публично попитат Борисов- „Защо българските граждани плащат милиарди за руска тръба, за пренос на руски газ, която се строи от руски фирми с руски работници?“, а междувременно може да отговори и дали той е бащата на детето на мис бикини, Борислава Йовчева, с къщата в Барселона.
Когато започваш годината с подобни гигантски лъжи, може да я завършиш в килия с повдигнати обвинения. Време е Буда, Пеевски, Гешев, Доган и бандата им да започнат да плащат и носят персонална отговорност за престъпленията си! Никой не може да лъже вечно. Никой не може да краде вечно. Няма вечна мафия, нито вечна диктатура. Само човешкият стремеж към свобода и справедливост е вечен. Последните дни на Борисов, като премиер изтичат. Дали след това ще се оттегли в сараите и зайчарника си, като Доган, за да дърпа конците на своите марионетки, или ще отиде при бай Ставри в ЦСЗ, за да плаща за престъпленията си зависи от нас. За да се случи второто, Гешев – пазителя на мафията трябва да бъде свален, отстранен от поста му. Това ще бъде и една от битките на БОЕЦ през 2021г.! Колкото повече натиска върху мафията се увеличава, толкова лъжите им ще стават по нагли и безсрамни. За да спаси властта и кожата си, Борисов е способен на всичко.
БОЕЦ ще бъдем, както и досега в битката срещу мафията и наглите всеки ден на всички фронтове. До победата.
Продължаваме!