Наглост! КФН с над 1 200 000 лв. бонуси и премии за 2020г. за „размазване на физиономии“! (документи)

В Комисията за финансов надзор са си раздали 1 206 516 лв. , като бонуси и ДМС за 2020г. Това е една от най-важните институционални бухалки на управляващата ни мафия, чрез които се упражнява натиск, рекет и контрол върху бизнеса. Техният състав се избира само след изричното и лично одобрение на „господарите“ (разбирайте Пеевски, Доган, Борисов). Помните от публикуваните разговори на Борисов как сам се хвали и  иска да се раздуха, че е наредил на КФН  да „ударят“ конкретен бизнесмен, който не се е съобразил с него.

Коя е „девойката“ от есемесите, която получава „ценни указания“ от Влади Горанов

Мария Филипова – „Девойката“ на Пеевски и Горанов в КФН според Божков

„Раздуйте това, че вкарах КФН (Комисията за финансов надзор) по „Еврохолд“, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно“, се казва в един от скандалните моменти в записа. По това време компанията официално беше заявила интерес да купи ЧЕЗ. На 24 април 2019 г. от КФН съобщиха, че са се „самосезирали“ и започват проверка на „Еврохолд България“ АД. Целта на комисията е да провери финансовото състояние на компанията „с оглед бъдещите придобивания, включително на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „ЧЕЗ Електро България“ АД“. В крайна сметка „Еврохолд“ получи забрана да купи електроразпределителното дружество от друг „независим“ регулатор – КЗК.

Пак през 2020г. от публикуваните разговори и  СМС-и на Васил Божков – Черепа с Владислав Горанов – министър на финансите по това време става дума и за „Девойката“ – Мария Филипова –  бивш шеф на Комисията по хазарта, която „получава важни указания“ и понастоящем е  зам. шеф на Комисията за финанснов надзор! 

Вестник СЕГА:

Божков  публикува общо 13 реплики. На 24 февруари 2018 г. Горанов му пише: „Като се върнеш от ските правим веднага срещата“ (бел. ред. правописът и пунктуацията са запазени). На 29 май отново го кани със „17 те очаквам ако е добре за теб“. През март същата година Божков търси министъра, защото „няма връзка със девойката“. В съобщението до медиите бизнесменът уточнява, че говори за Мария Филипова – председател на ДКХ от февруари 2018 г., а понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор. „Ще има в 12 я видях и получи ценни указания„, успокоява го Горанов.

Любопитно е, че двамата поддържат кореспонденция броени дни преди Божков да получи обвинения от прокуратурата. „Комисията ни съботира. Ти ли си казал или шефа ѝ го прави на своя глава“, пита Божков на 15 януари тази година, на което министърът отговаря: „Комисията е спряла да прави каквото и да било до като не приключи имспекцията“.

Двамата очевидно разговарят за започналите проверки, които установиха, че Васил Божков е спестявал такси към държавата от хазарта. „Това пречи на рутинната работа и няма общо с проверките. Нали го говорихме“, обяснява бизнесменът. „Ще говоря с Сашо да не смесва нещата“, отговаря Горанов, визирайки доскорошния шеф на комисията по хазарта Александър Георгиев.

Разговорите не са подбрани случайно. Мария Филипова е сред най-приближените хора на Владислав Горанов. Тя стана председател на ДКХ през февруари 2018 г., като професионалната ѝ биография преди това включва лице по регистрацията и младши юрисконсулт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, старши експерт в Министерството на правосъдието, главен експерт в Министерството на финансите и старши юрисконсулт в Българската банка за развитие. От ДКХ Филипова се изстреля в друго любимо място за заслужили преторианци – Комисията по финансов надзор. В момента тя е зам.шеф на КФН, с ресор „Надзор на инвестиционната дейност“. Всичко това се случва, докато Филипова още не е навършила 33 години.“ – вестник „СЕГА“ – https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vasil-bozhkov-publikuva-sms-i-ministur-goranov

Същата Мария Филипова и компания от КФН за същата 2020г. са получили над ЕДИН МИЛИОН И ДВЕСТА ХИЛЯДИ ЛЕВА бонуси за добре свършена работа! Мафията знае как да награждава слугите си! 

 В държавата на мафията за медицински хеликоптер пари няма, но за „награди и бонуси“ на послушните чиновници крепящи властта на мафията винаги пари има без значение дали е криза, или не! В условията на коронакризата хиляди българи загубиха работата си, хиляди бизнеси изнемогват и загиват, стотици хиляди се чудят как да оцелеят финансово, но  за разни „членове’ на различни комисии, администрация и държавни хранилки бонуси и „мазнинка“ има, както се изразява Вожда с Джипа. Той пълни чекмеджетата, те пълнят джобчетата, а българите вече повече от десет години са най-бедната, болна и изчезваща нация в Европа. И най-корумпираната държава в Европа. 

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА