Бургас – люпилня за нови руски българи

Бургас не е само „най-хубавият град за живеене“, но и люпилня за руски „българи“ от ново време покрай „братската“ рафинерия „Лукойл“… За „Лукойл“ писателят Олег Греченевский пише в книгата си за КГБ : ПРОИЗХОДЪТ НА НАШИЯ „ДЕМОКРАТИЧЕН“ РЕЖИМ – „И така, министър-председателят Жан Виденов беше в средата на 90-те заклет враг на московския клан на КГБ – и следователно той принадлежи към един от трите проамерикански клана на мафията на КГБ. Но за кой клан се оказа не толкова лесно да се разбере. България е много бедна държава, така че големите руски олигарси нямаха почти какво да плячкосват там. Вярно е, че от ценния имот има голям завод „Нефтохим“ и той е поет от руската компания Лукойл. Но „Лукойл“ е от московски клан на мафията КГБ, така че тази компания е малко полезна в този случай“.
Андронов не е въобще първият, а поредния шеф на „Лукойл” с толкова ценния паспорт на гражданин на ЕС. Само ще напомня, че „особените заслуги” се състоят в работа на загуба десетилетия наред, с което се пести данък, с липсата на контролно-измервателни уреди (което пести акциз) и предизвика на няколко пъти огромни скандали. Андронов е и почетен гражданин на Бургас като други лукойловски шефове.
Доскорошният шеф на „Лукойл” – руснакът Сергей Андронов е получил българско гражданство.
Предложението е било дадено през 2015 г. от Божидар Лукарски (шеф на СДС-то, което е в коалиция с ГЕРБ) – по онова време икономически министър.
Президентството, ръководено тогава от Росен Плевнелиев разрешава и одобрява заради „особени заслуги в икономическата сфера заради търговията и дистрибуцията на висококачествени горива“.
Мдаа … Вместо видният демократ, един от водачите на уж антикомунистическата ПП ГЕРБ да последва примера на община Плевен и свали от пиедестала „Альоша“ в центъра на европейски Бургас и да постави заслужилите български войни от 24 -ти пехотен полк този същият Димитър Николов създава поредните почетни граждани от „Лукойл“ на Бургас.