„Изправи се. БГ“ се представи пред публика в Бургас

След подаване на документите в ЦИК, движението „Изправи се.БГ“ десантира в Бургас и от 13:00 ч., в Държавна опера Бургас на ул. „Св. Климент Охридски“ № 2 се срещна с граждани. На срещата се обсъдиха накратко изборната програма на движението и проблемите на туризма в условията на пандемия от COVID-19.

На срещата присъстваха представители от почти всички съставни части на изборната коалиция- ДБГ, ПП „ВОЛТ“, бургаското представителство на триото, ЕНП, Движение 21 …

Срещата бе открита от общинския съветник Живко Табаков-представител за Бургас на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, който след кратък увод даде думата на Мая Манолова – председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

Тя информира присъстващите, че „Изправи се.БГ“ и Отровното трио са внесли 5507 подписа в ЦИК за регистрацията на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите и заяви: „Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза – парламентарни избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и срещу ГЕРБ не само в София, но и в цялата страна“.

Парите вече няма да следват Борисов, парите ще следват обикновените хора, заяви Манолова, Вече има алтернатива на модела на Борисов, модела на безконтролното поемане на дълг, на мачкане на бизнеса и обикновените хора, модел на облагодетелстване на приятелския кръг. Тази алтернатива е нашият план за неотложна закрила на обикновените хора в България, допълни тя.

Над 30 млрд. лева идват от Европа в България за следващите години по Плана за възстановяване. Ще използваме тези пари за модернизация на икономиката, за подкрепа на малкия и средния бизнес и за повишаване на доходите на българските граждани, заяви Манолова и подчерта, че пред скоби в плана са обикновените хора и техните доходи.

Ще започнем с отмяна на данъка върху доходите до 650 лв. и с последователни стъпки ще се стремим да достигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек.

На сцената излезе и говори Димитър Делчев – председател на политическа партия „Движение България на гражданите“.