ПРИТВОРЕНО ПИСМО НА ГЕРБ – ЛЕЛКИ

Стоян Николов – Торлака, Биволъ

https://bivol.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%…

Баце, мислим, че сме доказали верността си към теб в какви ли не екстремни ситуации, но вече не издържаме. Много дори от нас започват да се… колебаят. Каквито и… неща… да си натворявал, винаги сме заставали решително на твоя страна и не сме давали и косъм да падне от главата ти. Мишо Бирата, банкенските записи, магистрали на хармоника, свлачища, срутища, метростанции, Руско-турски поток, Барселона, жипки, кюлчета, шкафчета, прекрасни госпожи, мисирки, тулупи… даже и видната членка на организацията ни ПКП не те предаде, въпреки че всеки на нейно място би се почувствал зверски обиден. Не е нужно да споменаваме всичко. Ние знаем че, макар и полубожество, си човек от плът и кръв, а в гърдите ти бие сърце юнашко, така че сме склонни да те браним до последния си дъх. За разлика от теб обаче, ние сме простосмъртни и напоследък ни идва в повече.

Конкретният повод да ти пишем е това с туитъра. То обезвери много от нас, честно си признаваме. Като малки деца сме се радвали и сме се гордели, че си толкова популярен. Сещаш се, чувство за задружност. Като грамадна армия бяхме. Дори с трепет чакахме да стигнеш сто хиляди последователи и да ти направим и ние една картина подарък. Хитро го бяхме измислили. Ти до гърдите, взираш се смръщено, но справедливо, с оня поглед, дето ни се подкосяват коленете от него. Пред тебе една ротативка, на която отгоре пише с големи букви „Туитър“, числата почти са се наредили. Първо единица, после четири нули, а петата нула тъкмо преваля наклона, за да се застопори и тя и да все превърне в живо доказателство за триумфа ти. А то какво стана? С тия седемдесет хиляди фалшиви последователи май ще трябва да празнуваме, че те следват толкова хора, колкото профила на средностатистически чалгаджия…

Разбира се от ГЕРБ – лелки не вярваме на данните на Туитър и яростно се мобилизирахме да правим нови профили и да те последваме, за да запълним липсата. Те тия социални мрежи се изложиха тотално още с Тръмп, друг решителен и достоен мъж, но не вярвахме, че ще погнат и на твоя святост. Или те са злонамерени и са купени от комунистите, красивите и умните или други врагове на България, или е станала някаква огромна грешка. Помниш ли почетният член на ГЕРБ – лелки Тома Биков как те защити, когато излязоха разобличителни статии за теб в западни медии? Каза в национален ефир, че и западната жълта преса пише поръчкови статии и някой им е платил, за да те очерни.

И ние мислим, че по същия начин Туитър иска да подрони доверието ни в теб. За съжаление успява, макар и само донякъде. Не една и две другарки се дръпнаха от амбразурата и вече не са склонни да те бранят с пищната си, повехнала гръд. Все пак си е стряскащо, съгласи се. Това са повече от седемдесет хиляди фиктивни твои последователи. Представяш ли си колко разколебани се чувстват някои не достатъчно отдадени на светлия ти лик деятелки? Та седемдесет хиляди са горе-долу колкото населението на Благоевград!

Ние знаем, че отвсякъде си обграден от врагове и зложелатели, но се надяваме да излезеш с официално изказване за тази манипулация и да сплотиш редиците ни отново. Предстоят избори. Ти си наясно не по-зле от нас, че в такива времена ние сме полезни не само като симпатизантки-агитаторки, но и като наблюдателки в избирателните секции и пазители на чувалите с бюлетини.

Социалните мрежи са творение на дявола, в това няма никакъв спор. Но, нужно е да изчистиш името си и да се върнеш по-силен от всякога, за да отговориш на високите очаквания на нас, преданите ти последователки. Това, че каза, че нашите локомотиви са най-добрите в света, а за наводняването на метростанцията са виновни плаващите пясъци, бяха отлични ходове, но недостатъчни. Призоваваме те да направиш серия от официални изказвания, за да разгониш зложелателите си така, както разярен  лъв напъжда хиени. Ако възродиш старата си слава, ние ще имаме на какво да стъпим, за да продължим да тачим името и светлия ти лик.

Вечно твои матросовки!