Изпълнява ли МВР поръчки от политици

Искра Михайлова

Вечерните новини.
От МВР заличили адресните регистрации на около 200 човека в Обзор, които искали да има референдум за отделянето му в отделна от Несебър община. Случилото се е дни преди референдума. Хората показват личните си карти в ефир и на тях ясно се вижда, че са жители на Обзор. Разбира се, те са обжалвали в съда заповедите за заличаване, за да могат да гласуват в референдума. Вече има и съдебни актове за спирането на тези заповеди.
За пореден път изглежда, че МВР изпълнява поръчка. Изглежда като поръчка на кмета на Несебър, който е против отделянето на Обзор. Така изглежда. Не е добре толкова често да има ситуации, в които изглежда, че МВР изпълнява поръчки на политици.
Ако толкова често изглежда, че изпълняват поръчки може да си помислим, че МВР работи като някоя от групировките, от които тръгна премиера. Може да си помислим и че държавата вече не е с форма на управление парламентарна република, а автокрация. Може да си помислим, че МВР не се занимава с престъпниците, а им служи. Можем да си помислим много неща, които не е хубаво да си мислим. Или?
Това, което се случва с Възраждане от вече повече от година, започва да се случва и с граждани, които не са политически активисти като нас, но пък са посмели да заемат позиция, различна от тази на властта. Малко/много е плашещо. Или?
ПП. „Затворите са за крадците и убийците, но откакто управлява принц Лимон, убийците и крадците са неговата свита, а в затвора отиват добрите граждани.“
Фейсбук