Министър Николова е обвинена в плагиатство от професор Кристоф Щукелбергер. (документи)

Темата на научната дисертация, която вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова ще представи на 18 март 2021 г. в небезизвестния “университет”, пълен с кадри от Държавна сигурност и ДАНС, както и с бивши министри — УниБИТ (по-известен като “Библиотекарския институт УБИТ”), е: “Кибер етика в управлението НА информационните процеси при е-Управлението“.

Асоциацията на индустриалния капитал поиска пълен одит на киберсигурността - ШУМ.БГ

КИБЕР – ЕТИКА! ❗️

Но в Рецензията на дисертацията ѝ, на стр. 4 професор д.н. Кристоф Щукелбергер критикува именно плагиатстването на Мариана Николова, което е висша (научна) степен на неетичност. В превод на български:

“ (…) Някои страници включват дословни текстове, дума-по-дума, без да се споменава препратката: например, стр.72е, в края на глава 2.3, една цяла страница на моя статия е взета буквално, без препратка към моята статия и без кавички за цитиране. По същия начин в глава 2.8 (стр. 89-92) значителна част е взета от моята статия за етиката на тайните служби, от книгата ми “Кибер-етика 4.0”, от стр. 427 до стр. 431. Книгата като цяло се споменава в библиографията, но статията не е в списъка. Тук не става дума за мен като автор, а изобщо за принципа на академичната честност. Като други примери за горните забележки могат да бъдат посочени липсата на цитати (текстове в кавички) и липсата на препратки, които трябва да бъдат коригирани! (…)

Излиза, че заместникът на Бойко Борисов Мариана Николова НЕЕТИЧНО е преписвала без да реферира към не кого да е, ами баш рецензента си! Няма такава наглост и безочие, и то в научна дисертация, чиято тема е точно кибер-етиката!

Линк към Рецензията: https://drive.google.com/file/d/1OzdcphEwC1Mm5yKLI_OUN1Js1eWB2q0n/view

Министър Николова обвинена в плагиатство.

Кражбата и грабежа са превърнати от десетилетие в стил на управление на ГЕРБ и правителствата на Борисов. Крадат всичко, от интелектуален и научен труд до милиарди от бюджета и Европа, от асфалта и стиропора до закуските на децата в детските градини. Министър Николова е само още един пример. Дисертация посветена на „етиката“ и в нея да се плагиатства, което е висша форма на липса на етика е наглост и простащина, това е дъното, за което все питаме кога ще го стигнем. С тези управници го стигнахме. Хора без съвест и морал. Това, разбира се е само поредният случай. Помним Лъчо „Мозъка“, който стана доцент с крадени от свой колега статии и много други знайни и позабравени „герои“…  ГЕРБ въведоха термина и длъжността „калинки“.  В случая с министър Марияна Николова достигаме до нови висини в калинизацията. 

И това се случва точно по време на предизборна кампания. Министър и заместник на Бойко Борисов с обвинения за плагиатство. И тези хора имат претенциите да управляват отново? Да искат доверие и подкрепа? Трябва да припомним, че министър Николова бе предложена от Валери Симеонов от НФСБ, но лично Бориксов носи персонална отговорност за всяко назначение в МС.

По материала, превода и темата работи Живко Гиргинов от БОЕЦ! 

Битката продължава! И след тези избори вероятно ще трябва да сваляме и следващите. Гответе се за серия от избори, докато изринем кочината и си подредим държавата.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА