Спецовете : Ни чул, ни видял, но за протест разбрал …

Тази сутрин десетки прокурори, сред които главния прокурор Иван Гешев, заместникът му Борислав Сарафов, шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова, говорителят на прокуратурата Сийка Милева, излязоха на стъпалата на Съдебната палата в София на „мълчалив протест“ заради внесените и приети на първо четене в правната комисия на парламента промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които предвиждат закриване на спецпрокурорите и спецсъдилищата.
В тази връзка бихме искали да припомним, че мълчанието на спецпрокуратурата не започва от днес. Въпреки множеството ни сигнали и публикуваните разследвания и анализи, Специализираната прокуратура съумя да запази пълно мълчание вече близо година и по разкритията, изнесени в разследването на АКФ „Осемте джуджета“.
Разследването „Осемте джуджета“ тук: https://acf.bg/bg/osemte-dzhudzheta-novo-razsledvane-2/
Ето и как доброзорно се събират прокурори, следователи на „мълчалив“ протест :
Бойко Атанасов
В 10,46часа съм получил съобщение от апелативна прокуратура на служебната ми електронна поща, както аз, така и още +0300магистрати и служители. С което писмо ръководството на прокуратурата ни притиска да участваме в протест в 11.00часа. Тотална, тоталитарност в ПРБ.