4 мандатника на ГЕРБ – Димитър Николов продължава да изсича варварски града!

Точно след Деня на Земята и преди Великден – символ на Живота и божествената същност в човека, в Бургас Кметът започна поредната масова сеч на дългогодишните дървета! Каква символика на демоничната природа на /все още/ управляващите.
4 мандатника на ГЕРБ – Димитър Николов продължава да изсича варварски града! Сечите и непрестанното убийство на старите дървета се превърна в зловеща визитката на Николов и неговата управа.
Заради гражданската съпротива срещу тази политика и падането на заповедите за сеч в съда, общинарите се ъпдейтнаха и в последно време пращат ромските дървари да режат без заповеди. Без да публикуват задължително разрешенията си за сеч, за да бъдат обществено достояние и евентуално обжалени съборени в съда, като публични административни актове.
Все пак през тези 14 г. чрез съдебни битки бяха спасени хиляди здрави и прекрасни дървета в Бургас. Практически всички все още останали стари дървета в града. Без гражданска съпротива днес нямаше да има нито едно.
Показателен е фактът, че по настояване на местните институции МОСВ и Ревизоро преди дни са премахнали защитения статут на Вековно дърво – една от най-старите черници в България, расла още преди Бургас да е бил град. Тя пречи на бъдещи строителни интереси, въпреки че е надживяла стотици години природните стихии и човешките поражения! Тази лобистка и незаконна заповед също е обжалена пред ВАС, с надеждата че има все още оазиси на законността в България и те са в българския съд!
Секачите във видеото и техният началник нямат заповед, нямат разрешение от общината, нямат документ. На журналистически въпрос Защо секат, казаха, че разрешението било в общината и щял да дойде техник който да го донесе. Е, техникът не дойде. Както и не идват вече 4-ти месец поисканите от Биволъ официално документи за предните престъпни масови сечи в града. Просто защото явно такива няма. Фалшифицирането им във времето ще донесе повече „купон“ при #БайСтаври.
Н/з/аместникът на Борисов в Бургас кметува по комунистически вече 14 г. Но центърът на града продължава да е в дупки, язви и разруха 🙁 Бяха разрушени десетки паметници на културата. Именно Димитър Николов е и главният виновник за символа на беззаконието и корупцията в България #ДоганСарай!
Кметът-феодал е Закона, Той е Над Закона, Той е отвъд Закона 🙁 Типично за самозабравилата се политическа свинщина и нейната безгранична алчност да смуче милиарди обществени средства. Перманентното убийство на хиляди дървета и лишаването хората в Бургас /газовата камера на ЛукОЙЛ/ от единствените бели дробове на града е само малка, но фатално вредна част от тези престъпления!
Преди години в Бургас падна младо хилаво дърво и уби млад човек. Трагедията беше предизвикана също от некомпетентните и безотговорни действия на община Бургас. Но вместо да си посипе главата с пепел, да поеме вината и да накаже виновниците за нещастния инцидент, нелепата смърт бе развята като „дадзибао“ от кметската пропаганда и подчинените му медии срещу …. защитниците на дърветата! Човешкото нещастие бе използвано като нечисто алиби за оправдание на непрекъснатия погром върху зелената система на града. Организирането на клакьорски и агресивни агитки /т.нар. анти-протестъри/ със заплахи, псувни и атаки срещу гражданското общество на съпротива защитаващо дърветата, е също част от хибридните методи на Николов и администрацията му.
Оказва се, че незаконното обезлесяване на Бургас не може да бъде спряно от никого! Не помогнаха нито сигналите до бургаската прокуратура, нито до ВКП. Едно нагло и безобразно по своя цинизъм властово престъпление не може да бъде предотвратено и законите са безсилни в клетото гето на овладяната от Беззаконие и Корупция държава. Бургас не е прецедент, а система на случващото се в цялата страна, където са се окопали кметовете – феодали.
Още преди 11 години при едно от делата срещу изсичането на 350 великолепни дървета в самия център на Бургас съдът на всички инстанции отсъди сечта като напълно незаконна! Но дърветата вече ги нямаше. А поисканите по съдебен ред експертизи легитимиращи сечите се оказаха съставени със задна дата, еднотипни и писани набързо по шаблон – фактически документи с невярно съдържание! Но последваща наказателна отговорност на престъпниците облечени във власт никога не бе потърсена. Същите стоят в общинската управа и до днес и продължават необезпокоявани пъкленото си дело 🙁
Една /неизбежна/ бъдеща ревизия на всички поръчки, фирми и средства изплатени за сечи, кастрене, садене и т.н. ще експонират скритите интереси за безумията по унищожението на дългогодишните дървета в града. Допускаме, че корупционната система е аналогична в много от българските градове и начините да се източва общинския бюджет чрез вредни и ненужни действия по „озеленяването“. Засега общината НЕ счита за нужно да предоставя документи! А подправянето и фалшифицирането на документи там не е прецедент.
А иначе навън е пролет. Природата се отваря и възражда за живот. Мирише на младост. Дървета се раззеленяват. Във Феода на вечния тоталитарен ГЕРБ-ерски #КметДървосекач обаче вятърът навява само скръб и жалост. И мирише на смърт. Бебешките листенца на екзекутираните здрави и великолепни чинари никога няма да пораснат, защото са убити в мига на своето раждане 😢 Едно дете гледаше насълзено екзекуциите и питаше майка си: „Мамо, защо заколват дърветата? Нали те не хапят и са толкова добрички?…Дават гнезда на птичките“ Майка му го дръпна настрани: „Пази се да не те удари някой клон!“
Каква трагична метафора на цялата българска действителност! Подобен ужас не може да се случи в нито една нормална и цивилизована страна по целия свят, освен в мутренското гето, в което Законът е подменен от едноличната воля на провъзгласил се Падишах или неговите наместници. НЕДОСЕГАЕМИТЕ, НАГЛИТЕ и КИЛЪРИТЕ 🙁
А ние?? Ний сме идиоти.
Изгледайте последния и поредния Великденски погром срещу бургаските дървета!!