НЕ, няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ или доминирано от ГЕРБ

Христо Иванов

пред бтв:

✅Предложение от ГЕРБ не сме получили, говорим си през медиите очевидно.
✅Отговорът е ясен и еднозначен: НЕ, няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ или доминирано от ГЕРБ.

✅Много ясно сме заявили, че създадохме

Демократична България

, за да се борим срещу модела Борисов.

✅Кабинетът не беше представен от Даниел Митов, както се прави, а от Борисов, отново.
✅Борисов се опитва да стане Доган. Вади Даниел като фасада.
✅Единственото изложение на ценности на ГЕРБ, което съм чувал, е записът, в който Борисов обяснява колко е лесно да си прост. Не можем да подкрепим тази програма на опростачване.
✅Въпросът е как смята Даниел Митов да се справи с чекмеджетата? Като кукла на конци на Борисов Даниел няма как да се справи с това.
✅Гледам едни хора вадят снимки, все едно ще кандидатстват за активен борец. Въпросът не е кой е бил на протестите и колко снимки ще извади. Въпросът е кой има волята да има мнозинство на промяната в този парламент. И когато Корнелия взривява тази възможност, това е изключително притеснително и недалновидно.
✅Избирателите се произнесоха съвсем ясно: надеждата за реализиране на промяна беше възложена на ИТН.
✅Готови сме, ако ни бъде поискана подкрепа, да водим много сериозни преговори за това. Смятаме, че управление трябва да бъде излъчено, но не какво да е управление, а управление на промяната.
✅Мнозинства за избиране на какъв да е кабинет ще се намерят. Този парламент е пълен с хора, които искат да запазят статуквото. Въпросът е дали ще се намери мнозинство, което да разруши статуквото.
✅Ще видим кои от силите, които не спират да коментират Росенец, искат всъщност да видим истината за Росенец.
✅Хайде сега ГЕРБ да подпише искането за такава анкетна комисия! Да видим как Росенец, където няма нищо законно, е станал възможен по времето на институции, доминирани от ГЕРБ. Много ми е интересно дали Даниел Митов ще се подпише под искането за такава комисия.
✅Много обезпокоителни са назначенията в енергетиката, които се правят в момента, и ние няма да оставим това така.
✅Корнелия със своите действия да атакува възможността за взаимодействие, позиционира ДПС отново като златен пръст. Не съм сигурен, че някой, освен ДПС има интерес от това. И се питам защо Корнелия прави това.