ДЕЙСТВАЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР

Написано от Стоян Николов-Торлака, Биволъ

https://bivol.bg/%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%89-%d0%bf…

Последните дни се почнаха едни големи дискусии КОГО американците наричат „действащ политически лидер“, за да се изразят хем достатъчно дипломатично, хем пределно ясно. На принципа на поговорката за „дъще“ и „снахо“. Сещате се – там, за ония 700 милиона, дето Черепа не ги бил внесъл в хазната с любезното съдействие на въпросния „действащ политически лидер“, докато НАП гони разни кокошкари с по 3-4 лева дългове към фиска до дупка.

КОЙ знае защо, ГЕРБ метнаха все по-оредяващите си лелки, комсомолци, Биков-ци и други недоразумения на природата да подскачат до тавана, че под „действащ политически лидер“ не е възможно да се има предвид многоуважаемият господин Бойко Методиев Борисов. Нямам представа каква е причината да се пенят толкова. Може би за n-ти скочиха на амбразурата, защото е пределно ясно, че не е възможно американците да имат предвид скъпия на сърцата, душите, мозъците и изобщо на всичко ни Бочко. Да, повтарям се с „не е възможно“. Нарочно го правя. В името на внушението. Защото някои кухи кратуни трябва да проумеят очевидното.

КОЙ би дори и допуснал, че този пример за честност, антикорупционност, интелигентност, морал и еди кво си там може да има нещо общо с бившите си официални и сегашни задкулисни колеги мафиоти?

Нима ТОЙ е баш действащият политически лидер на България през последните 10-15 години!? Или пък е споменаван не само от американските, а и от други „партньорски“ служби като тато ди тути капи на родната престъпност? НяКОЙ може дори да си въобрази, че е пределно ясно, че многоуважаваният господин Бойко Методиев Борисов е съдействал да се спестят разни тлъсти суми на хазната и вследствие на това Мата Хари му е оставила няколко кюлчета и пачки в чекмеджето. Но категорично не би бил прав. И знаете ли защо?

Много е просто. Защото всъщност въпросният действащ политически лидер е бай Пенчо от Сунгурларе. Или моята севда Гинка от Пазарджик. Защо пък да не е кметът на Симитли? Искра Фидосова? Цецка Цачева? Деси от отбивката на магистралата? Самоковската софийска кметица? ПКП-то? Бушони да искаш.

Политическа партия ГЕРБ няма нищо общо с Гьонсурати за окончателно разкостване на България. Вярно, абревиатурата е доста сходна, но това е само имагинерно внушение. Оня с трите папи, дето са го галѝли по главата, не е действащ политически лидер. Той само наебава чужди политически лидери с двеста.

Действащият политически лидер работи, работи, работи, работи, усвоява, усвоява, усвоява. Той не лети с хеликоптери, за да си разглежда магистралите, по-нетрайни от тоалетна хартия, не бяга от народната любов с Жипка ТВ, не заплашва с гражданска война, не превръща държавата в играчка в мафиотска надуваема кукла, която може да бъде онождана във всички отверстия. Няма такова нещо. Поне така крещят ония от амбразурата.

Времето ще покаже кога ние, стадото, ще излезем от ступора и ще направим „действащият политически лидер“ съквартирант на бай Ставри. Килия 216, втори етаж, южното крило. Строг, но справедлив.

Първата година е трудно. После се свиква.

Защото, нека не се лъжем. Всички знаем КОЙ е действащият политически лидер, КОИ са кукловодите му и какво изисква нормалната човешка логика да се случи с тях. Просто не го правим.