Искаме незабавната оставка на корупционния офицер Илко Желязков.

Да, България

📢Искаме незабавната оставка на корупционния офицер Илко Желязков. Той трябва да спре да причинява тази корупционна зараза на цялото българско общество.
☢️Желязков е част от мрежата за влияние на Сарая, не просто на Пеевски. Той минава през ключови позиции в ДАНС, МВР, БЕХ, ТЕЦ “Марица изток 2”, а сега заема поста на заместник-председател на бюрото за контрол на СРС, избран от гласовете на коалицията между ДПС и ГЕРБ.
‼️Гешев също трябва да си подаде оставката още днес. Той носи институционална отговорност, че трябваше от американското министерство на финансите да ни кажат неща, които ние в София знаем.
🔻Пеевски е просто един от инструментите на Доган и на тази система. Той е просто един посредник между Доган и Борисов от много години насам.
❗️Гешев си затваря очите и за случая с Мата Хари. Борисов призна, че не е бил разпитван от прокуратурата коя е тя. А това е потенциалният главен свидетел за парите, които бившият премиер не може да обясни.
❌Разследване срещу Борисов няма, защото Гешев замиташе следите. Такова няма нито срещу Желязков, нито срещу Пеевски. За всичко това отговаря на първо място Цацаров, после Гешев.
✅“Демократична България” ще подкрепи инициативата на сдружение “БОЕЦ”, които вчера обявиха граждански действия за това Гешев да бъде изхвърлен от правосъдието.
👉Американците налагат санкции, защото виждат, че в България има гражданско надигане и се случва политическа промяна. Но те няма да ни свършат работата. Ние трябва да продължим да си чистим институциите.
❗️Искаме оставката на цялата корупционна тъкан, която задушава нашата държавност.
Фейсбук