Както писах преди два месеца Гешев е пътник. На този фон ИТН с легалистките им колебания, са откровено смешни.

Ilian Vassilev

Както писах преди два месеца Гешев е пътник. Не защото не познавам юридическата страна на въпроса и не знам, че е невъзможно, а защото той е тапа на бутилката на промяната, в която налягането е прекалено голямо за да издържи.
Чест прави на президента Радев че открито се позиционира за оставката, която Рашков и Янаки Стоилов поискаха. Това че ДБ и ИМВ отдавна я искат, само поставя този въпрос ребром като червена линия в новия Парламент. БСП ще подкрепят оставката на Гешев, въпреки Нинова, защото в момента тя е легнала ниско долу докато мине бурята.
Остават двете партии на статуквото ГЕРБ и ДПС.
На този фон ИТН с легалистките им колебания, са откровено смешни. Става въпрос за политическа позиция, не за правен анализ.
И Цацаров е пътник, и Специализираните съд и прокуратури.
Идеята на тоталната атака срещу Гешев е той да остане „без политически кислород“, да се повиши рязко цената на неговата подкрепа от ВСС на принципа – ако го подкрепяте, заминавате и вие. И така повишавайки налягането на фона на неговата тотална неадекватност и провал в изпълнение на задълженията му, дори престъпления, да се извадят истинските доказателства за неговите престъпления. И ….. тогава и ВСС няма да може да го опази, защото нещата ще минат в друго измерение.
Между другото един от начините да бъдем сигурни, че съдебната реформа ще бъде доведена до края е тя да бъде поверена на ярка реформаторска фигура.
Фейсбук