Вече видяхме кой е Слави в политиката. И сега да му дадем ли да управлява България официално сам, неофициално с….?

Evgeni Kanev

Малко математика по тактиката в пленарна зала.
При ЗА от БСП и против от ГЕРБ, тогава “въздържал се” или “против” от партиите на протеста (и ДПС) ще попречи за избирането на правителството на ИТН. Въпрос на дебат е дали да се гласува “въздържал се” с цел избягване на критика, че протестните партии предизвикват трети избори ( “такава изглежда идеята на статуквото). Или да се гласува Против с ясното поемане на тази отговорност.
За мен това правителство – освен като неопетнени лица в политиката – няма профила на реформаторско по отношение какво е нужно на България сега.
За министър на правосъдието е сложен странен индивид, чийто най-голям проблем в държавата са … соросоидите. И от него очакваме правосъдна реформа.
Другото ключово министерство, което трябва да декриминализира държавата е поверено на … масон. Не че мисля масоните за престъпници – някой да не ме разбере погрешно – но няма гаранция за липса на свързаности и зависимости, които точно сега най-малко са нужни.
Колегата финансов министър не съм го срещал в бизнеса, въпреки че сме в един сектор, вероятно е добър финансист. Освен настояването за субсидия от 1 лв, спорна е тезата му, че трябва да чакаме еврозоната докато не стигнем средните доходи на ЕС (сега сме на около 60% ), т.е да чакаме още поне десетилетие?
Другите министри, освен Гроздан Караджов, не ги познавам, звучат добре по СВ. Но кой стои зад тях и гарантира тяхната почтеност? Каква или чия управленска програма ще изпълняват?
Ще вдигат ли редовно телефона – което се оказа ключов недостатък на Асен Василев и Кирил Петков?
Кой ги сваля от власт с 121 гласа при гаф? Защото само ИТН не може. А ако не искат – само с ГЕРБ може.
Вече видяхме кой е Слави в политиката. И сега да му дадем ли да управлява България официално сам, неофициално с….?
И нещо много важно.
Ако ДБ, ИСНИ и ГЕРБ гласуват против, то кабинетът може да мине само с гласовете на ДПС. И това ще облекчи много избора на българите следващия път.
Фейсбук